Országos hírek

A kérelmeket a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2023. április 30. napjáig lehet benyújtani.

A GINOP Plusz program keretében továbbadott támogatást nyújtanak a munkahelyi képzések megvalósításához. A kérelmeket az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtani. A támogatás keretében elszámolható a képzési költség, a munkavállaló képzés miatt kieső munkaidőre jutó bruttó bére, a képzési projekt előkészítése, a projektmenedzsment, mikro-, kis és középvállalkozások esetén a szakmai megvalósító költsége. A támogatás maximális összege foglalkoztatottanként nem haladhatja meg havonta a kötelező legkisebb munkabér 150%-át.

A második meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

Beadható önálló kérelem, illetve együttes kérelem, ha azt beszállítói integrátor vállalat nyújtja be, az élelmiszeripari tevékenység szerepel a kiemelt ágazatok listájában.

A képzési támogatás komponensnél nem kerülnek kizárásra az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások, viszont vannak bizonyos korlátozások. Általános csekély összegű (de minimis) támogatás nem nyújtható halászati- és akvakultúra termeléshez, feldolgozáshoz, értékesítéshez, valamint mezőgazdasági termeléshez, viszont feldolgozáshoz bizonyos kritériumok mentén igen. Mezőgazdasági csekély összegű forrásból nem adható olyan támogatás, amelynek összege a piacon forgalmazott termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre, exporttevékenységhez kapcsolódó támogatás vagy importáruval szemben belföldi áru használatához kötött támogatás.

Az alábbi képzési típusok támogathatóak:

  • szakmai ismeretre irányuló képzés
  • soft skill képzés
  • IKT technológiákra irányuló képzés
  • nyelvi képzés

További információ található a támogatásról a munka.hu oldal alján található Közleményben és Hirdetményben, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és a 06-62-680-960 telefonszámon.

NAK/ Pető Krisztina

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ