Országos hírek

Jelentkezz az Agroinform webináriumra! Január 18-án az Agrárminisztérium szakemberei részletesen ismertetik, hogy milyen lehetőségek várnak a gazdákra és milyen kötelezettségek teljesítésére kell felkészülni 2023-tól annak érdekében, hogy a gazdálkodók igénybe vehessék az agrártámogatásokat.

A rendezvényen szó lesz a közvetlen kifizetések új rendszeréről, a beruházási támogatások igénybe vételének feltételeiben bekövetkező változásokról és a várható, teljesen új pályázati konstrukciókról is.

A webinárium helyszíne: ZOOM alkalmazáson kerül megrendezésre (itt letöltheted).

A webinárium időpontja: 2023. január 18. szerda, 10:00

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A kérdőív beküldése során az új támogatási rendszerrel kapcsolatban felteheted azt a kérdésedet, amelyre választ szeretnél kapni a webinárium során. A 2023. január 10-ig beérkező kérdéseket összegyűjtjük, és továbbítjuk az illetékes szakértők felé. Kérdéseket az online esemény idején is fel lehet majd tenni az előadóknak.

PROGRAM

10:00 Megnyitó – Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke

10:10 Köszöntő – Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke

10:20 A KAP Stratégiai Terv I. pilléres támogatási lehetőségeinek ismertetése: területalapú támogatás, redisztributív (visszaosztó) támogatás a kisebb gazdaságoknak, fiatal gazdák támogatása, termeléshez kötött támogatások – Horváth Anikó Katalin, EU referens, Közösségi Támogatási Osztály, Agrárminisztérium

10:35 A KAP Stratégiai Terv I. pilléres támogatási lehetőségei: agro-ökológiai program, megerősített kondicionalitás, zöld elvárások – Madarász István, osztályvezető, Agrárstratégiai Koordinációs osztály

10:50 Beruházási támogatások 2023-tól – a KAP Stratégiai Terv II. pilléres támogatásai kapcsán élesedő újdonságok, változások –  Nagy Attila, főosztályvezető Fejlesztéspolitikai Főosztály, Agrárminisztérium

11:10 Hogyan maxold ki a támogatásokat? Gyakorlati tapasztalatok, kihívások és buktatók a pályázatok előkészítése és megvalósítása során az új pályázati ciklusban – Miklovicz László Péter, Gordius Solution Tender Kft.

11:30 Kérdések és válaszok

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám