Országos hírek

A magyar gazdákat kemény kihívás elé állította a 2022 év. Brutálisan drágultak a műtrágya árak, évtizedek óta nem tapasztalt aszály sújtotta a termést és nem utolsó sorban drasztikusan emelkedtek az energia árak is.

 

Ez utóbbira keresett megoldást egy szakértőkből álló hazai csapat, akik az általuk összeállított ECO-DRIVE programmal képesek az agrárvállalkozásokban működő villanymotorok esetében az áramdíjból akár 30-70%-ot is megtakarítani.

Ezeknek lényege röviden, hogy a fejlesztéssel egy összetett, egymáshoz illeszthető egység jön létre, aminek az elemeit vagy egy szervomotor és egy egyedi tervezésű hajtásház, vagy egy IE4/IE5 szabványú szinkronmotor és minden esetben egy speciálisan programozható motorvezérlő alkotja, melyet ipari számítógépen futó optimalizációs szoftver működtet.

Az energiahatékonyság-javító telepítés menete, azaz miből áll egy teljes motor-hajtás projekt?

 

 1. ÁTVIZSGÁLÁS

A teljes üzemet, egységet átvizsgálják, az adatokat rögzítik, ezek alapján megtervezik a megoldást.

 1. MOTOR CSERE

Az elavult, régebbi, vagy kis hatásfokkal, de nagy energiafelhasználással működő motorokat cserélik, ami garantálja első körben a 10-30%-os megtakarítást.

 1. SZOFTVER

Minden motorhoz tartozik egy motorvezérlő, amivel további 10-20% megtakarítás érhető el.

 1. FEED BACK

Minden motorhajtást intelligens program vezérlővel látják el, hogy soha ne járjon a motor feleslegesen 100%-os fordulaton. Minden 10-15% sebesség csökkenés 20-30% megtakarítást eredményezhet.

 1. MONITORING

Az átalakított hajtásokat rendszerbe szervezik és egy vezérlő szoftverbe csatolják, ahol nyomon követhető a működés, a vezérlés, az üzemidő a fogyasztás és az aktuális karbantartási ciklus.

 

Minden agrárvállalkozó, aki bejelentkezik a megadott e-mail címen kap egy a felméréssel kapcsolatos űrlapot, ahol az alap információkat kell kitöltenie és visszaküldenie, majd ezt követően kerül sor a személyes felmérésre és az ajánlat elkészítésére.

Minden általuk megvalósított program, motorcsere esetén garanciális és karbantartási szerződést kötnek, ami garantálja a problémamentes működést.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám