Országos hírek

Országos tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 2022. szeptember 19-én Gödöllőn. A közgyűlésen – a tisztújítás mellett – értékelésre került az elmúlt 4 év munkája és meghatározták az elkövetkező időszak feladatait is. A tisztújításon a küldöttek ismét Jakab Istvánt választották meg a MAGOSZ elnökének.

A tisztújító közgyűlés kiemelt vendége Dr. Nagy István agrárminiszter volt. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar gazdákkal összefogva kívánnak élni az ágazat történelmi támogatásával. A nemzeti kormány politikájának köszönhetően a magyar agrárium jelentősen megerősödött és a kihívások közepette bizonyította, hogy válságálló, a magyar gazdák pedig a továbbiakban is számíthatnak a kormány támogatására - tette hozzá. Kifejtette, hét bő esztendő után a világ hét szűk esztendő felé tart, de ha jól dolgozunk, együtt sikerülhet meghosszabbítani a jó éveket a magyar mezőgazdaságban. Látjuk azt is, hogy évtizedek óta nem látott élelmezésbiztonsági kihívások jelentkeznek a világ számos pontján, melynek következményei beláthatatlanok. Magyarországon mindezek ellenére a lakosság élelmezése biztosított. Ez a tény komolyan felértékeli az agrárium szerepét – hangsúlyozta a tárcavezető.

Jakab István, a MAGOSZ vezetője az elmúlt 4 év munkáját értékelte elnökségi beszámolójában. A küldöttek által egyhangúlag elfogadott beszámolóban a MAGOSZ elnöke hangsúlyozta: ez az erő a teljes körű, a teljes Kárpát-medencét legfedő összefogásból ered. A kormánnyal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, illetve a határon inneni és túli szövetséges szervezetekkel közösen elért eredmények között megemlítette a gazdák érdekében kezdeményezett jogszabály-módosításokat.  A jövő kiemelt feladatai közül kiemelte a vízkormányzás kiépítését, illetve a környezetvédőkkel történő párbeszéd megteremtését.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az időjárási szélsőségek, az erősen vitatható uniós szabályozás, a világjárvány, a háború, az energiaválság és az emelkedő árak soha nem látott kihívások elé állítják az agrárium szereplőit. A MAGOSZ és a NAK támogatására, illetve a kormány partnerségére a jövőben is számíthatnak a gazdák, hogy legyőzzék az akadályokat, és megerősödve folytathassák tevékenységüket.

Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora köszöntőjében kiemelte, hogy vészterhes időkben fontos a szoros együttműködés. Megerősítette, hogy a MATE erőforrásaival segíti a MAGOSZ-t és a NAK-ot. Az agrárium csúcstechnológiájú ágazattá nőtte ki magát, ezért a jövő csak kiváló agrárszakemberekkel építhető – tette hozzá a rektor.

A köszöntőbeszédek és az elnökségi beszámolót követően a Szövetség tisztújítása következett, melyen újabb 4 évre Jakab Istvánt választották meg a MAGOSZ elnökének.

A további megválasztott tisztségviselők:

Elnökségi tagok: Gubán Gyula, Rittlinger József, Kozsuch Kornél, Taskó József, Szél István, Németh Gergely, Örvendi László, Kis Norbert Ivó, Szendrei László, Hubai Imre Csaba, Dr. Balogh Zoltán, Varga Mihály, Kis Miklós Zsolt, Rácz Imre, Madarász Zoltán, Csike György, Pap György, Győrffy Balázs, Süle Katalin Elza

Alelnökök: Dr. Balogh Zoltán, Csike György, Győrffy Balázs, Hubai Imre Csaba, Kis Miklós Zsolt, Németh Gergely, Örvendi László, Papp Zsolt György, Rácz Imre, Süle Katalin Elza, Taskó József.                                                             

Az Országos Gazdasszony Tagozat elnöke: Nagyné Legény Ildikó

Az Országos Ifjú Gazda Tagozat elnöke: Papp Zsolt György

Főtitkár: Cseh Tibor András

Etikai Bizottság: Gáspár Ferenc, Doráné Gyömrei Anita, Dr. Kovács Zoltán, Obreczán Ferenc, Zsák Győző                                                                

Felügyelőbizottság: Sövényházi Balázs, Hajdú László, Kiss Józsefné, Németh Mihály, Sain Krisztián.

  

Kapcsolat:

Cseh Tibor András főtitkár, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 30 512 9404.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám