Országos hírek

Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy idén ismét megrendezésre kerül a díszkertész és a faiskolai szakma hazai legfontosabb és legnagyobb rendezvénye a HungaroGreen Kertészeti Szakkiállítás, melyen idén először a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti osztálya is részt vesz szakmai munkájával.

Hazai díszkertészeink, faiskoláink bemutatkozása kiállított termékeikkel különösen fontos, hiszen a kiállításra látogatóknak lehetősége nyílik a személyes kapcsolat felvételére és a termékek megtekintésére. A hazai faiskolák mellett több mint 10 országból is érkeznek kiállítók, mely jelentősen hozzájárul a rendezvény nemzetközi színvonalra való emeléséhez.

Ugyanakkor a magyar díszkertészek bemutatkozását tekintjük kiemelt fontosságúnak, mert termelvényeikkel, növényeikkel, mint a dísznövények és gyümölcstermő növények hozzájárulnak az élhető környezetünk fenntartásához. Közterületeinkre, magánkertjeinkben, teraszainkra, balkonjainkra a magyar díszkertészek által megtermelt növényeket ültetjük, és biztosak lehetünk benne, hogy a hazai, szélsőséges klímán nevelkedett növények, kellően edzettek, továbbá megfelelő faj és fajta választása esetén jóval alkalmazkodóbbak a rendelkezésükre álló környezeti viszonyokhoz, mint az importból származó növények.

Arra, hogy kiknek ajánljuk a rendezvény látogatását, azt mondhatjuk, hogy mindenkinek. Természetesen elsősorban kertépítők, kerttervezők látogatását várjuk, de mindenkire számítunk, legyen az szántóföldi növénytermesztő, állattenyésztő, erdész, biológus, tanár, tanuló, egyetemi hallgató, oktató és bármilyen szakmában tevékenykedő nő és férfi, korosabb és fiatal. Mert mindannyiunk életében találkozunk kertészeti növényekkel és fontos, hogy tájékozottak legyünk a felhasználás tekintetében, hogy milyen növényekkel számolhatunk, hova ültethetjük, és milyen ápolást kell részükre biztosítani, hogy küllemükkel minél élhetőbbé tegyék mindennapi életünket.

Tehát biztatunk mindenkit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nevében is, hogy látogasson el az eseményre 2022. augusztus 30. kedd (szakmai nap), 31. szerda (közönség nap) Szigetszentmiklós Flora Hungária Nagybani Virágpiacra. Mindkét napon szakmai előadásokat is tartunk, mely regisztrációt követően látogatható a programok és regisztrációs felület a mellékelt Meghívókban itt és itt.

Ne felejtsék el beírni a naptárba 2022. augusztus 30-31. HungaroGreen Kertészeti Szakkiállítás, Szigetszentmiklós, Flóra Hungária Nagybani Virágpiac és köszöntsük az Erikák mellett a hazai díszkertész és faiskolai ágazat valamennyi képviselőjét.

NAK/ Komma László

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ