Országos hírek

Ma nyitotta meg kapuit a XV. Szakma Sztár Fesztivál, amelyen április 25-27. között 86 szakmában több mint 200 tanuló méri össze tudását. A Hungexpo területén megrendezett eseményen a versenyek mellett szakmai és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

Parragh László, a rendezvény főszervezője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a rendezvény megnyitóján hangsúlyozta, hogy a parlamenti választások eredményeképpen az elmúlt időszak gazdaságpolitikai iránya megmarad, a kamara és a kormány közötti megállapodás továbbra is működőképes lesz, így várhatóan folytatódik a több mint egy évtizedes múlttal rendelkező Szakma Sztár Fesztivál is, amelyen a tizenöt évvel ezelőtti induláskor még csak 15 szakmában, mostanra pedig már 86 szakterületen versenyeznek a diákok. A szakképzés fontossága egyre nő és az MKIK elnöke szerint fontos lenne hangsúlyozni, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. A szakképzés reformjával átjárhatóság alakult ki a szakképzés és a felsőoktatás között, a végső cél a szakképzés, a felnőttképzés és a felsőoktatás kapcsolatának erősítése a gazdaság igényeihez igazodva.

Idén 6995 diák indult el a szakmák versenysorozatán, közülük került ki a több mint 200, döntőben versenyző fiatal szakember, és közül választják ki majd a nemzetközi szakmai versenyeken indulókat is.

Győrffy Balázs, a rendezvény szervezésében együttműködő Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a megnyitón elhangzott beszédében kiemelte, hogy a Szakma Sztár Fesztiválon látható lesz, hogy a mezőgazdaság széleskörű lehetőségeket rejt és érdemes rá jövőt építeni. Véleménye szerint az agráriumban is lehet valaki kiemelkedő, lehet sztár, nemcsak a versenyen, hanem a későbbi életében is. Kiemelte a támogató kormányzati háttér fontosságát – amelyet bizonyít a miniszterelnök jelenléte a megnyitón is - és amely nemcsak szavakban, de tettekben (intézkedések, források és lehetőségek) is megnyilvánul.

Az eseményre látogatók közvetlenül tapasztalhatják, hogy az agrárium világa nem egy letűnőben lévő rozsdás, verejtékes, sáros életforma, hanem egy folyamatosan modernizálódó, technológiájában megújuló univerzum, ígéretes és izgalmas életpálya-lehetőség. A mezőgazdaság óriási átalakuláson megy keresztül, az innováció, digitalizáció egyre inkább a hétköznapi gyakorlat részévé válik, nagy az igény a digitális eszközökkel jól bánó új generációkra - mondta Győrffy Balázs.

Orbán Viktor köszöntőjében úgy fogalmazott: "a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással" nyerték meg a parlamenti választást három hete, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt 12 évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt.
A szakképzés fejlesztésének és a kormány által ingyenesen biztosított első két megszerezhető szakmának köszönhetően mára 250 ezren tanulnak szakképzésben Magyarországon, egyre nagyobb a kereslet a képzett szakmunkásokra, a vállalkozói pálya is egyre népszerűbb és jövedelmezőbb - mondta a kormányfő, aki hozzátette, hogy idén már nyolcadik alkalommal lehet itt ezen a rendezvényen, ahol a résztvevőket mindig is arra biztatta, higgyenek abban, hogy a "munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon".

A megnyitót követő protokoll bejáráson Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke a delegáció többi tagjával együtt meglátogatta a szakképesítések standjait, ahol beszélgettek a versenyszervező szakképző intézmények oktatóival, majd ezt követően került sor a döntők második fordulójára.

A standokon a látogatók a foglalkoztató szigeteken interaktív módon, játékos formában ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal, kóstolók, nyereményjátékok és érdekes bemutatók tették színesebbé a programot, valamint egyedülálló módon „agrár szabaduló-szoba” is a látogatók rendelkezésére állt.

A verseny a holnapi napon is folytatódik, ahogy a programok is, ezért érdemes kilátogatni minden érdeklődőnek a Hungexpo D pavilonjába.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám