Országos hírek

Posztumusz Darányi-díjban részesült Kispál Ferenc, Károlyi-díjat vehetett át Balogh Zoltán, Birkás Márta, Jávor András, Keresztes János, Mikó Zoltán, Nagy István a MAGOSZ és a NAK március 5-i rendezvényén.

A Darányi Ignác-díjat háromévente egy, a Károlyi Sándor-díjat évente három személy részére ítéli oda a NAK; az agrárium, az élelmiszeripar, illetve a vidékfejlesztés terén végzett kimagasló tevékenységért. A koronavírus-járvány miatt eddig nem volt lehetőség a 2020-as és a 2021-es díjak átadására, ezért arra most került sor.

Posztumusz Darányi Ignác-díjban részesült Kispál Ferenc, aki a MAGOSZ alelnöke és a NAK Csongrád megyei elnöke volt. Hosszú és eredményes pályafutását mindvégig a magyar gazdák szolgálata jellemezte. A MAGOSZ alelnökeként és Csongrád megyei elnökeként határozottan kiállt a gazdatársak érdekeiért, ahogy tette ugyanezt országgyűlési képviselőként, a MAGOSZ országos választmányának elnökeként és a NAK Csongrád megyei elnökeként is.

Károlyi Sándor-díjban részesült:

Prof. Dr. Birkás Márta, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem egyetemi tanára. Tudományos munkássága középpontjában a talajminőség javítása, valamint a talaj káros hatásokkal szembeni védelme áll. Módszereit több millió hektáron vezették be hazánkban, eredményeit nemzetközi szinten elismerik.

Dr. Nagy István agrárminiszter. A magyar gazdákat, a vidéket, valamint az élelmiszeripar szereplőit a gazdatársadalommal és az azt képviselő szervezetekkel folyamatosan együttműködve, elhivatottan szolgálja, fáradhatatlanul segíti, támogatja. Tevékenységét 2014-2018 között a szaktárca parlamenti államtitkáraként, illetve 2018-tól agrárminiszterként végzi.

Dr. Balogh Zoltán, a NAK Komárom-Esztergom Megyei szervezetének elnöke. Részt vett az Esztergom Városi Gazdakör, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Gazdakörök Szövetségének megalakításában. Elnökségi tagja és egyik alelnöke a MAGOSZ-nak. Közreműködött az újjászervezett kamara létrehozásában. Több mint két évtizedes gazdaköri tevékenységének egyik legfontosabb célja a gazdák, a kis- és közepes vállalkozások szövetkezéseinek előmozdítása.

Dr. Jávor András egyetemi tanár. A Debreceni Egyetem professzora, rektori főtanácsadója. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, illetve a párizsi székhelyű Környezetvédelmi Tanács szakértője. Hat éve elnöke a Juh Terméktanácsnak; elnökségi tagja a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottságnak. Kutató- és oktatómunkáját egész életében annak szentelte, hogy a tudást átadja a gazdák számára. Kezdeményezte és sikerre vitte a határon túli agrároktást és -tanácsadást.

Keresztes János, a Zala Völgye Gazdakör elnöke. 2000-től 2018-as nyugdíjba vonulásáig falugazdászként segítette a mezőgazdaságban dolgozókat, a gazdálkodókat, és mindenkit, aki ezen a területen tevékenykedett. A gazdakörben végzett aktív munkájával tevékenyen részt vett a kamara újjászervezésében.

Dr. Mikó Zoltán, a NAK Választottbíróságának elnöke. Gazdasági, jogi tanácsadással, illetve oktatói tevékenységgel foglalkozik. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense. A NAK Választottbíróságának elnökeként jelentős mértékben hozzájárult a kamara sikeres működéséhez.

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám