Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiállítóként vesz részt a Bábolnai Gazdanapokon, ahol a NAK agrárszolgáltatásért felelős munkatársai ingyenesen igénybevehető gabona-beltartalmi vizsgálattal állnak a látogatók rendelkezésére.

A kamara standján, amely ezúttal is a csarnokban lesz, a NAK falugazdászai és szakértői szakmai konzultációkkal, kiadványokkal, valamint nyereményjátékkal várják az érdeklődőket. Az agrárszakmai kérdőívet helyesen kitöltők között naponta egyszer ajándékcsomag kerül kisorsolásra. Kollégáink a kiállítás területén a Magyar Mezőgazdaság szaktanácsadói pontján is megtalálhatóak lesznek.

Az idei év újdonságaként gabonavizsgáló készüléket telepítünk ki a kamara standjára, kapcsolódva a NAK új agrárszolgáltatásához, a gabona-beltartalmi vizsgálathoz, melyet a kamara tagjai ingyenesen vehetnek igénybe. Ennek az analitikai vizsgálatnak a segítségével a szántóföldi növénytermesztő tagok hiteles, piacfüggetlen információt szerezhetnek az általuk megtermelt termény beltartalmi értékeiről.

A szolgáltatás bevezetését az indokolta, hogy a szántóföldi növénytermesztésben az elmúlt évtizedekben a mennyiségi szemlélet kiegészült a minőségi igényeknek való megfeleléssel, a minőségi termékelőállítás szempontjaival. A minőséggel szembeni elvárások egyre erőteljesebben fogalmazódnak meg a terménykereskedelem piaci szereplői részéről, de a felvásárlói előírások mellett megjelentek a minőségi követelményeket rögzítő szabványok is. Ezekre a kihívásokra reagálva a NAK újonnan indított szolgáltatása a szántóföldi növénytermesztő tagok részére kínál egy könnyen elérhető, ráadásul ingyenes lehetőséget arra, hogy a betakarított terményekről mintavételezést és -leadást követően gyorsan használható és hiteles szakmai információkhoz jussanak. A NIR-spektroszkópia technológián alapuló műszeres mérés lehetővé teszi a szemestermények darálás nélküli, néhány percen belüli, nagypontosságú analízisét.

A Bábolnai Gazdanapokra látogatók, amennyiben terménymintával készülnek, a helyszínen néhány perc alatt elvégeztethetik azok beltartalmi vizsgálatát. Mindehhez mintánként körülbelül 1 kg termény szükséges. A mért eredmények tájékoztató jellegűek, de terménylogisztikai és értékesítési döntések meghozatalához szakmailag elfogadhatók.

Várjuk kedves látogatóinkat a NAK standján, a Bábolnai Gazdanapokon!

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ