Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) együttműködésével a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség (MNGSZ) szakmai, továbbképző országos roadshowt szervez a gasztronómia szereplőinek és az iránta érdeklődőknek.


Az MNGSZ küldetése, hogy a vidéki vendéglátásban és közétkeztetésben érintett vállalkozókhoz friss szakmai információkat juttasson el, ismertesse meg velük a hatóságok elvárásait, miközben platformot teremt a helyi termelők és termékeiket felhasználó vendéglátók, étkeztetők találkozására, ismerkedésére a termőföldtől az asztalig elv alapján.

A NAK és a KÖZSZÖV együttműködésével elinduló sorozat programjain a hazai vidéki gasztronómia résztvevői megismerhetik a legújabb trendeket, technológiákat, jó gyakorlatokat, továbbá a nemzetközi gasztronómiai versenyeken szerzett tapasztalatokat. A szövetség célja, hogy sikeres, jogkövető gasztronómiai vállalkozások működjenek, melyek – a rövid ellátási láncot szem előtt tartva – a helyi termelőktől vásárolnak, és gondot fordítanak a hagyományok megőrzésére, miközben fejlődnek, fejlesztenek.

Fontos, hogy a magyar mezőgazdaság, a termelők, a hazai élelmiszer-előállító vállalkozások és a magyar gasztronómia egyre jobban összeforrjon. A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerje: a magyar alapanyagnál nem tud jobbat találni.

Az MNGSZ hisz abban, hogy a rendezvénysorozat hozzájárul a gasztronómia szereplőinek fejlődéséhez és a tudatosan hazai alapanyagokra épülő konyhatechnológiájuk kialakításához.

A roadshow eseményei:
- 2019. szeptember 3. 14 óra - Gyula – Harruckern János Közoktatási Intézmény
- 2019. szeptember 4. 10 óra – Jászberény – Szikra Galéria Étterem
- 2019. szeptember 5. 10 óra – Debrecen – Barabás Étterem
- 2019. szeptember 5. 17 óra – Baktalórántháza – Fenyves Szálloda és Konferencia Központ
- 2019. szeptember 17. 10 óra – Székesfehérvár – Diófa Étterem
- 2019. szeptember 18. 10 óra – Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
- 2019. szeptember 24. – Tata, Hotel Gottwald – (kezdési időpont még egyeztetés alatt)
- 2019. szeptember 26. 14 óra – Kaposvár Széchenyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Részletes programleírást ide kattintva érhet el.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (név, lakcím, e-mail cím)


(forrás: MNGSZ)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei