Nemzetközi hírek

Az Európai Mezőgazdasági Tanácsadók és Tanácsadó Szervezetek (EUFRAS) hálózat 2024. február 27-28-án tartotta tisztújító közgyűlését, a finnországi Vantaa-ban.

Az elnökség megállapította, hogy az EUFRAS hálózat fennállásának 11 éve alatt folyamatosan növekedett. Ezalatt a 11 év alatt jelentős és releváns szereplővé nőte ki magát az európai mezőgazdasági tanácsadók érdekképviselete és az agrárinnováció segítése területén.

A hálózat 2013-ban 10 tagszervezettel kezdte meg működését, az évek során folyamatosan növekedett és mára 28 ország 52 intézménye alkotja az EUFRAS-t. A NAK 2019-től tagja a szervezetnek. A februári közgyűlésen az alábbi három szervezettel bővült a hálózat:

 • Mezőgazdasági Tudás és Innovációs Intézet, Szlovákia (Agricultural Knowledge and Innovation Institute, Slovakia)
 • Svéd Állattenyésztési Tudásközpont (Swedish Knowledge Centre for Animal Husbandry)
 • Finn AgriHubi Network (finn AKIS-t segítő hálózat)

Az EUFRAS februári tisztújító közgyűlésén az alábbi elnökségi tagok kerültek megválasztásra:

 • Aleksander Bomberski – CDR Brwinów-i Mezőgazdasági Tanácsadó Központ, Lengyelország
 • Anita Dzelme – LLKC Lett Vidéki Tanácsadó és Képzési Központ
 • Anton Jagodic – CAFC Szlovén Mezőgazdasági és Erdészeti Kamara
 • Bernadette Bennett – Teagasc Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Fejlesztési Hatóság Young Euras
 • Jussi Juhola – ProAgria Finnország
 • Pablo Asensio – FüAK Bajor Állami Élelmiszeripari, Mezőgazdasági és Erdészeti Központi Akadémia
 • Rui Almeida – Consulai Mezőgazdasági Tanácsadó Társaság Portugália

 

EUFRAS közösség (forrás: ProAgria)

 

A szervezetet 2019-től 2024. februárig Jussi Juhola elnök (Finnország, ProAgria) vezette. Az elnökség egyhangúlag Rui Almeida-t választotta elnöknek. Az új elnök bemutatkozó kisfilmje elérhető ITT.

A találkozó délutáni részében, a poszter szekcióban kiállításra kerültek a delegáltak plakátjai. A NAK részéről két poszter került kiállításra: az egyik az AEDIH, a másik az i2connect NAK-ÖMKI plakátja volt.

I2connect és AEDIH plakátok (forrás: NAK)

 

A poszterek tematikájukban közvetlenül az agrárszaktanácsadáshoz, azon belül is a digitalizációhoz kapcsolódnak. További információ a projektekről elérhető az alábbi linkeken: I2CONNECT és AEDIH

 

NAK / Jakab Ágnes

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám