Nemzetközi hírek

A digitalizáció, az adat alapú működés, döntéshozás szerepe jelentősen megnőtt a mezőgazdaságban. Az európai digitális innovációs központok, az EDIH-ek, egyablakos ügyintézési pontok, amelyek támogatják a vállalatokat és a közszféra szervezeteit abban, hogy reagáljanak a digitális kihívásokra és versenyképesebbé váljanak. Magyarországon az EU és a hazai finanszírozással indított Agrár EDIH projekt célja a mezőgazdasági termelők versenyképességének növelése a digitalizáció eszközeivel.
Az OMÉK keretében szervezett minikonferencia elsősorban a termelők részére mutatja be az Agrár EDIH célját és szolgáltatásait, a konzorciumi tagok által.

Helyszín:
1101 Budapest, Albertirsai út 10. I.-es fogadóépület, földszinti szervezői tárgyaló

Program:

13.00 – 13.20    Az Agrár EDIH céljának, működésének és szolgáltatásainak bemutatása
Dr. Balla István, Ph.D., egyetemi docens, ügyvezető igazgató, GAK Nonprofit Kft.
13.20 – 14.20    Kerekasztal beszélgetés az Agrár EDIH projekt konzorcium tagjaival az AEDIH szolgáltatásainak bemutatása

 • Asztalos Gábor, digitális agrár szakértő, Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
 • Kovács Attila, tanszékvezető egyetemi tanár SZE
 • Papp Gergely, szakmai főigazgató-helyettes, NAK
 • Varga Péter Miklós, szakértő, GAK Nonprofit Kft.

Moderátor: Dr. Milics Gábor, tanszékvezető egyetemi tanár MATE

Kerekasztal főbb témái:

 • Milyen fejlettségi szinten van a digitális agrárium? A mezőgazdasági üzemek digitális érettségének mérése
 • A digitális érettség (készség) növelése/fejlesztése, hogyan segíti a gazdálkodókat a mindennapi feladataik ellátásában?
 • Az AEDIH szolgáltatások hogyan segíthetik a gazdálkodók digitális érettségének fejlesztését?
  - „útiterv” az üzemek digitális fejlesztésére
  - tesztelési lehetőségek
  - üzemlátogatások
  - képzések

14.20 – 15.00 Kérdések és válaszok

Moderátor: Dr. Milics Gábor, tanszékvezető egyetemi tanár MATE

 

Regisztráció:

Az esemény hivatalos meghívója ITT megtekinthető.A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrációs felület: https://forms.gle/MHT8U3jRLq7XDfAu9

A regisztrált résztvevőknek ingyenes belépést biztosítunk az OMÉK 2023 kiállításra. Az ingyenes belépéshez a AEDIH Minikonferenciára történő regisztrációt követően linket küldünk.

NAK / Töltősi Milán

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám