Nemzetközi hírek

A H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében új pályázati felhívást hirdettek meg az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k), közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint kutatóintézetek részére.

A DEMETER-projekt új, DEPLOY elnevezésű felhívása maximum 150.000 EUR összköltségvetésű, 2-3 partner által megvalósítandó, a gazdálkodók igényeire épülő pilot projekteket finanszíroz. A felhívás célja, hogy növelje a DEMETER-projekt eredményességét azáltal, hogy kis konzorciumokat támogat új, nagy értékű kísérleti projektek létrehozásában. Ezek a kísérleti projektek a DEMETER módszertanok és technológiák alkalmazására fognak összpontosítani, a gazdálkodók egyértelmű igényeinek kielégítését tartják szem előtt, különös tekintettel a DEMETER kísérleti projektekben nem képviselt EU földrajzi régiókra, így Magyarországra is. A DEMETER-projekt keretében jelenleg 20 pilot projekt fut, melyek megtekinthetők a https://h2020-demeter.eu/pilots-overview/ weboldalon, és amelyek példaként szolgálhatnak a potenciális pályázók számára.

Részletek:

Mi a felhívás célja?

A gazdálkodók konkrét igényeinek kielégítése, és a DEMETER-projekt valamely fő kihívásának vagy célkitűzésének – úgymint a tudásmegosztás, optimális adatelemzés, piaci korlátok leküzdése, interoperabilitás, információs modellezés, felhasználó-orientált megoldások, adatok tulajdonjoga, benchmarking tevékenység – való megfelelés.

Kik pályázhatnak?

 • mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k),
 • közép- és felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és egyéb non-profit kutatóintézetek

Hogyan lehet pályázni?

A DEMETER – DEPLOY felhívásra a pályázatokat az F6S platformon (https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy/apply) keresztül lehet benyújtani.

Meddig lehet pályázni?

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. február 16. 17.00 óra.

 

A felhívással kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a  https://h2020-demeter.eu/open-call-deploy/ weboldalra, és regisztráljon a 2022. január 11-én 11.00 órától megrendezésre kerülő információs webinárra: https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy-webinar/about.

 

(NAK/Pók Zóra)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám