Nemzetközi hírek

A nemzeti kapcsolattartói hálózatokat tömörítő „Bridge2” Horizont Európa-projekt keretében, 2021. július 9-én megrendezésre kerül a "Horizon Europe - Cluster 6 calls 2021 - virtual brokerage event". Az esemény célja, hogy az érdeklődők projektpartnereket találjanak a 6. klaszter (Élelmiszer, biomassza-alapú gazdaság, természeti erőforrások, mezőgazdaság és környezetvédelem) felhívásaira. Ez a rendezvény elősegíti a konzorciumok kialakítását a hamarosan elérhetővé váló, Horizont Európa 6. klaszter 2021-22 munkaprogram első felhívásaira, amelyek várhatóan 2021 szeptember második feléig lesznek nyitva. 

A rendezvény kihelyezetten a Horizont Európa 6. klaszterének hét célterületére összpontosít, amelyek a következők: (A célterületekről korábban itt írtunk) 

  • Biodiverzitás és ökoszisztéma-szolgáltatások 
  • Méltányos, egészséges és környezetbarát élelmiszer-rendszerek az elsődleges termeléstől a fogyasztásig 
  • Körforgásos és biomassza-alapú gazdasági szektorok  
  • Tiszta környezet és zéró szennyezés 
  • Föld, óceánok és víz az éghajlatváltozás elleni fellépéshez 
  • Rugalmas, befogadó, egészséges és zöld vidéki, part menti és városi közösségek 
  • Innovatív irányítás, környezetvédelmi megfigyelések és digitális megoldások az Európai zöld megállapodás támogatására 

A részvétel hasznos lehet mindazon szervezeteknek, amelyek érdeklődnek a 6. klaszter tématerületein meghirdetendő felhívások iránt, például egyetemek, kutatóközpontok, magánvállalkozások (beleértve a kkv-kat és a nagyvállalatokat), önkormányzatok, egyesületek, hatóságok, kormányzati szervezetek, civil szervezetek, klaszterek, hubok és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezetek számára is.  

Az esemény lehetőséget biztosít projektötletek lehetséges partnerekkel történő megvitatására, finomítására, illetve elősegíti a már alakuló Horizont Európa-konzorciumokhoz való csatlakozást. 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz és profilaktiváláshoz kötött, amelyet az rendezvény honlapján lehet megtenni. A rendezvény 2021. július 9-én kerül megrendezésre, regisztrálni pedig 2021 július 6-ig lehet.  

A profilaktiválás a regisztráció része. A "Tevékenységi terület" alatt legalább 1, de legfeljebb 5 különböző témát kell kiválasztani. Ehhez hozzá kell tenni egy releváns profilt a "Projekt-együttműködés" részben, amely a kijelölt témákat tárgyalja. A "Projekt együttműködés” profilok alatt megadott információknak a következőket kell tartalmazniuk: 

  • „Cím”: megjelölendő az aktuális munkaprogram témáját és címét (eddigre várhatóan elérhetőek lesznek a felhívások); 
  • „Leírás”: röviden, de informatívan le kell írni, hogy milyen szakértelemmel tudna hozzájárulni egy konzorciumhoz. 
  •  „Kívánt együttműködés típusa” partner vagy projekt koordinátor. 

A rendezvény szervezői felhívják a figyelmet arra is, hogy ha nem ad meg, legalább egy "Projekt-együttműködési" profilt, akkor a szervezők elutasítják a részvételre való jelentkezését. 

(NAK/Nagy Szilvia – Forrás: Horizon Europe Brokerage Event for Cluster 6 rendezvény oldal) 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei