Nemzetközi hírek

Hazai szakembereink képviselhetik ágazati érdekeinket uniós szinten a munkacsoportok elnökségi testületeiben. 

Február 25-én új elnökséget választott a COPA-COGECA Halászati Munkacsoportja. Az új elnök a német Bernhard Feneis (Bauern Verband) lett, az alelnökök pedig az olasz Pier Antonio Salvador (Confagricoltura), valamint Magyarországról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakértőjeként Dr. Halasi-Kovacs Béla a MATE Halászati Kutatóintézet intézetigazgatója.

Dr. Halasi-Kovács Béla

2021. február 22-én szintén tisztújítást tartott a COPA-COGECA Borászati Munkacsoportja, amelyen az olasz Luca Rigottit (Mezzacorona) választották meg elnöknek, Anne Hallert (La Coopération Agricole) és Christian Schwörert (Deutscher Weinbauverband e.V. - DWV) alelnököknek. A most leköszönő elnök Thierry Coste elnöksége során a munkacsoport bevezetett egy kibővített hat fős elnökséget (board: 1 elnök, 2 alelnök 3 elnökségi tag), amelyben így bent van a NAK is, delegált szakértője Brazsil Dávid a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) főtitkárán keresztül (Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Németország, Portugália, Magyarország).

Szakértőink elnökségi megválasztásához szívből gratulálunk! A COPA-COGECA európai érdekképviseleti tevékenységében további eredményes munkát kívánunk!