Nemzetközi hírek

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke tagja lehetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által vezetett, Közép-Ázsiába látogató magyar kormányzati delegációnak. A háromnapos út során először Kirgizisztánba, majd Üzbegisztánba végül Azerbajdzsánba látogattak a delegáció tagjai. Ennek során a kamara és az Üzbég Köztársaság Állategészségügyi és Állattenyésztés Fejlesztési Állami Bizottsága együttműködési megállapodást kötött.

 

A közép-ázsiai térség országai az elmúlt években egyre fokozódó érdeklődést mutatnak a magyarországi mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiák iránt, amelyek előtt készek – kormányzati segítség mellett – piacaikat megnyitni, befektetéseket ösztönözni. Mivel Magyarország számos területen exportképes tudással és technológiával rendelkezik, így a piaci lehetőségek feltárása előnyös lehet hazai vállalkozásaink számára.

Az érdeklődést bizonyítja az is, hogy közel egyéves közös munka után 2020. július 16-án Üzbegisztánban került sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Üzbég Köztársaság Állategészségügyi és Állattenyésztés Fejlesztési Állami Bizottság együttműködési megállapodásának aláírására. A két fél közötti kapcsolat kialakítás előnyös a kamara tagjai – cégek, vállalatok, szervezetek, gazdák – számára, mert lehetőséget ad a kereskedelmi, gazdasági és tudományos kapcsolatok kiszélesítésére az üzbég és a magyar vállalkozások között. A most aláírt, 5 éves időtartamra vonatkozó megállapodás az alábbi területeken történő együttműködésről rendelkezik:

- közös beruházási projektek megvalósítása új technológiák és innovációk vonzása révén a szarvasmarha-tenyésztés és az állattenyésztésből származó hulladékok feldolgozása területén;

- közös beruházási projektek megvalósítása a kombinált állati takarmány-előállításban megvalósuló innováció területén;

- az állattenyésztés fejlesztésével kapcsolatos statisztikai, technikai és tudományos információk cseréje a felek tudományos és állami szervezetei között;

- továbbképzés szervezése szakemberek számára a szarvasmarha-tenyésztés, az állattenyésztési hulladékok feldolgozása és a kombinált állati takarmány-előállítás területén.

 

NAK/Nagy Szilvia (kép: Győrffy Balázs hivatalos Facebook oldal)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei