Nemzetközi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési szándéknyilatkozatot kötött a Kameruni Agrárkamarával (CAPEF). Az aláíráson a NAK-ot Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök, a CAPEF-et Moussa Koue elnök képviselte.


A két szervezet közötti kapcsolatfelvételre még januárban került sor között az Agromashexpo kiállításon, ahol a CAPEF jelezte, szeretné, ha kölcsönös előnyök mentén a kameruni mezőgazdaság profitálhatna a magyar mezőgazdaság hagyományaiból, tapasztalataiból. Ennek a kapcsolatfelvételnek eredményeként jött létre az együttműködési szándéknyilatkozat a két szervezet között. A kameruni fél elsősorban mezőgazdasági gépek előállítóival, szárítási és a halászati technológiák forgalmazóival keresi a kapcsolatot és számítanak a NAK-nál, illetve tagságánál felhalmozott tudásra és tapasztalatokra.

A szándéknyilatkozatot 2019. szeptember 30-án írták alá a felek. Moussa Koue elnök elmondta, bízik abban, hogy a megállapodás a jövőbeni szoros együttműködés alapja lesz. Éder Tamás kifejtette, hogy a magyar piaci szereplők számára a kameruni mezőgazdaság potenciális beruházási lehetőséget jelent, amelynek kiaknázáshoz ez a megállapodás hozzájárul.


(nak.hu) (fotó: Lévai Zsolt/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei