Növénytermesztés

Tizenhárom európai ország kötelezte el magát a következő három évre olyan stratégiai erőfeszítések mellett, amelyek a városi környezetet jövő-biztosabbá teszik a zöldfelületek fejlesztésével.


A 2018-ban indult, az Európai Bizottság által finanszírozott hároméves „Zöld Városokat egy Fenntartható Európáért” kampány 2020 végén lezárul. Ehhez a következő országok csatlakoztak: Belgium, Bulgária, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, és Németország. Az ezt követő „Több Zöld Várost Európának” kampány 2021 januárban indul és 2023 végéig tart. Célja, hogy megismertesse a politikusokat, várostervezőket, önkormányzatokat, ingatlanfejlesztőket, és más kapcsolódó szakembereket a város-zöldítés fontosságával. Az angolok a Brexit következtében nem vesznek részt a 2021-2023-as kampányban, míg a résztvevő országok sora a következőkkel bővül: Görögország, Írország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Portugália és Svédország.

Ezen a héten az Európai Faiskolák Szövetsége (European Nurserystock Association - ENA) – amelynek tagja a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete –  képviseletében Jan-Dieter Bruns elnök több millió eurós támogatási megállapodást irt alá az Európai Bizottság Fogyasztókkal, Egészséggel, Mezőgazdasággal, és Élelmiszerrel foglalkozó Végrehajtó Hivatalával (CHAFEA). A faiskolákat képviselő szervezetek által nyújtott pénzügyi támogatás, illetve az Európai Uniótól származó jelentős társfinanszírozás teszi majd lehetővé, hogy a kampány valóban hatékony legyen.

Az urbanizáció fokozódása mellett, a tizenhárom résztvevő országban az egészségügyi kiadások növekedése tapasztalható és egyre nagyobb az aggodalom az éghajlatváltozás miatt, a viharok, hőség, szárazság, és hirtelen, nagy mennyiségben lehulló csapadék kapcsán is. Ezekre a problémákra csak kevés, időigényes és mindenek felett, költséges megoldás áll rendelkezésre. A növényzet jótékony hatása ezekre a területekre már bizonyított.

A fák és egyéb növények önmagukban nem jelentenek tökéletes megoldást, de mindenképpen nagyon költséghatékony részét képezik a megoldásnak. Fák, parkok, tetőkertek, és zöld falak létesítése lakóterületeinken gyors, specifikus és mérhető megoldást nyújt az európai városok sok problémájára.

A „Több Zöld Várost Európának” kampány széles körben tájékoztatja a felhasználókat, a döntéshozókat és aktív részt kíván venni a különböző csoportok ráhangolásában a közös munkára, specifikus célok elérése érdekében. Ezáltal a kampány sok szinergia-hatást hozhat létre.

A kampány elsősorban a döntéshozatalban szerepet játszó és a városi életterek tervezésében, kialakításában résztvevő szakembereket szólítja meg. TheGreencities.eu lesz a központi internetes platform, ahol a szakemberek és a hatóságok tájékoztatása történik a zöldfelületek által létrehozott hozzáadott értékről, ahol regisztrálhatnak a digitális hírlevélre, de mindenekelőtt, ahol a központi, nemzetközi események naprakész naptára is található.


(forrás: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám