Országos elnökség

Bemutatkozik az országos elnökség.

A Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara küldöttgyűlése legelőször 2013. március 28-án ülésezett. A 2022-es kamarai választás után az új országos elnökség a NAK 2022. július 07-i alakuló országos küldöttgyűlésen állt fel. Az országos elnökség feladata az országos küldöttgyűlések közötti időszakban, a küldöttgyűlés határozatainak megfelelően a kamara működésének alapszabályban foglaltak szerinti általános irányítása.

Az országos elnökség a kamara testületi szerve, tagjai:
• a kamara öt évre megválasztott elnöke, egyben mint az országos elnökség elnöke,
• a kamara öt évre megválasztott országos alelnökei,
• a kamara öt évre megválasztott vármegyei szervezetének elnökei,
• az országos etikai bizottság elnöke.

Az országos elnökség ülésein a kamara főigazgatója, a kabinetfőnök és a kamarai osztály elnökei állandó meghívottként előterjesztői, illetve tanácskozási joggal vesznek részt.
Ügyvezető elnökség
Két országos elnökségi ülés között az országos elnökség jogkörében, valamint az alapszabályban meghatározott önálló jogkörében az ügyvezető elnökség jár el, melynek tagjai az országos elnök és az országos alelnökök.
Az ügyvezető elnökségi ülésein az országos etikai bizottság elnöke előterjesztői, valamint szavazati joggal vesz részt azzal, hogy az országos etikai bizottság hatáskörébe tartozó ügyben tett előterjesztése esetében nem szavaz, továbbá a határozatképesség megállapításánál nem vehető figyelembe.

A 2022. július 07-ei országos alakuló küldöttgyűlésen megválasztott elnök, országos alelnökök

 

Elnök
Győrffy Balázs

 

Mezőgazdaságért felelős országos alelnök   Élelmiszeriparért felelős országos alelnök   Vidékfejlesztésért felelős országos alelnök

Zászlós Tibor

Éder Tamás a PICK SZEGED Szalámigyár és Húsüzem Zrt. képviseletében

Luzsi József az Ártéri Erdőbirtokossági Társulat képviseletében

 

Általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnök   Környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős országos alelnök
Süle Katalin Elza  Balázs Viktor*

 

A 2022. július 14-én az Országos Etikai Bizottság alakuló ülésén megválasztott Országos Etikai Bizottság elnöke

Országos Etikai Bizottság elnöke
Dr. Pásztor Tamás

 A 2022. június 13-17. közötti megyei alakuló küldöttgyűléseken megválasztott vármegyei elnökök

Vármegye / Név Cím E-mail cím
Baranya
Rittlinger József
7632 Pécs,Siklósi út 38. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bács-Kiskun
Gáspár Ferenc
6000 Kecskemét, Tatár sor 6. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Békés
Kozsuch Kornél
5600 Békéscsaba, Csaba utca 3. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borsod-Abaúj-Zemplén
Taskó József
3501 Miskolc, Csabai kapu 62. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pest és Budapest
Velkei József
2700 Cegléd, Pesti út 65. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Csongrád-Csanád
Szél István
6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 17. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fejér
Varga Imre
8000 Székesfehérvár, Börgöndi út 53. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Győr-Moson-Sopron
Németh Gergely
9025 Győr, Csipkegyári út 2-4. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hajdú-Bihar
Szólláth Tibor
4032 Debrecen, Tessedik S. u. 1. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Heves
Szendrei László
3300 Eger, Sas út 60/a. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Jász-Nagykun-Szolnok
Hubai Imre Csaba
5000 Szolnok, Pozsonyi út 68. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Komárom-Esztergom
Dr. Balogh Zoltán
2890 Tata, Ady Endre út 13.
(Zsigmond Király udvar)
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nógrád
Csáki Balázs
2660 Balassagyarmat, Rákóczi u. 59. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Somogy
Madarász Zoltán
7400 Kaposvár, Raktár u. 3. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Rácz Imre István
4400 Nyíregyháza, Arany János utca 7. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tolna
Vendégh Edit
7100 Szekszárd, Keselyűsi u. 9. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Vas
Dr. Pusztavámi Márton
9700 Szombathely, Szelestey u. 13. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Veszprém
Sövényházi Balázs
8200 Veszprém, Csererdei u. 23. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Zala
Sabján Krisztián
8900 Zalaegerszeg, Batthyány L. u. 11. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A 2022. július 07-ei országos alakuló küldöttgyűlésen megválasztott országos osztályok elnökei

 

Szántóföldi növénytermesztési és beszállítóipari országos osztály elnöke
Petőházi Tamás

 

Kertészeti és beszállítóipari országos osztály elnöke

Csizmadi Imre*

 

Állattenyésztési és beszállítóipari országos osztály elnöke
Dr. Wagenhoffer Zsombor

 

Élelmiszer-feldolgozási országos osztály elnöke
Dr. Losó József a MIRELITE MIRSA Zrt. képviseletében

 

Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi országos osztály elnöke
Dr. Csorbai Attila

 

Kistermelői, együttműködés és helyi kezdeményezések országos osztály elnöke
Derdák Gábor

 

Erdő- és vadgazdálkodási országos osztály elnöke
Dr. Bleier Norbert

 

Fiatal gazda és innovációs országos osztály elnöke
Dr. Weisz Miklós

 

Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági országos osztály elnöke
Szabó Levente a KITE ZRT. képviseletében

 * A 2024. május 27-ei Országos Küldöttgyűlésen került megválasztásra

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám