`

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemmel együttműködve Élelmiszeripari workshop keretében rendezi meg 4 bemutató napját a következő szakterületeken és következő időpontokban.

A jelentkezéshez szükséges linkeket a szakterületekhez kapcsolódó meghívóban folyamatosan tesszük közzé a cikkben!

 

1. 2021. december 16. Membrántechnika alkalmazása az élelmiszeriparban, valamint a szennyvíz- és vízkezelésben

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

Program tematikája: Membránok típusai, membránszeparáció elve, membránszűrési eljárások csoportosítása, előnyei. Gyümölcslé gyártási technológiája, sűrítmény előállítás membrántechnikája, tejipari és borászati megoldások membrántechnikákkal. Korszerű membrános vízkezelési lehetőségek és szennyvíztisztítási gyakorlatok, esettanulmányok.

Gyakorlati bemutató: membrános berendezés működése, vízfluxus mérés, vízlágyítás mérése, gyümölcslé koncentrálása, membrán tisztítása.

 

2. 2021. november 19. Innovációs csomagolási megoldások az élelmiszeriparban

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

 Program tematikája: Csomagolóanyagok szerepe, csomagolási típusok. Húsok, húskészítmények védőgázos (módosított atmoszférás) és vákuum (skin) típusú csomagolás típusai, gyakorlati bemutatója. Élelmiszeripari csomagolásfejlesztési trendek a különböző élelmiszeripari ágazatokban. Fresh-Cut termékek csomagolás fejlesztése gyakorlati bemutatóval, ehető bevonatok.

 

3. 2021. november 26. Energiacsökkentés lehetőségei az élelmiszeriparban

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

Program tematikája: Szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe, csoportosításuk. Édesítőanyagok, édesítőszerek helye és szerepe az élelmiszer feldolgozás technológiájában, termékfejlesztésében. Hagyományos és új típusú édesítőszerek, jelölésük a címkén, cukorcsökkentett, light jelölések stb.

A cukortartalom változtatásának hatása az élelmiszerek állomány tulajdonságaira.

Gyakorlati bemutató: hozzáadott cukor kiszámítása, cukorhelyettesítők mennyiségének kiszámítása, egyszerű mérőműszerek bemutatása, használata; termékfejlesztés hozzáadott cukorral és anélkül, termékkészítés; hozzáadott cukor nélküli termékek állomány-problémái, megoldási javaslatok; tápérték kiszámítása; érzékszervi bírálat.

 

4. 2021. december 3. Kíméletes tartósítási megoldások az élelmiszeriparban

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

Program tematikája: Tartósítási módszerek bemutatása, bevezetés a kíméletes tartósítási eljárásokba. Szuvidálás (Sous vide) és konfitálás gyakorlati bemutató: Hőmérséklet és idő szerepe, különböző hőközlő közegek, hőkezelési módok. Liofilizálás gyakorlati bemutató. Szárítás és mikrohullámú szárítási módszerek, gyakorlati bemutatóval.

 

A bemutató napok helyszíne: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet (ÉTTI) 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

A szakmai program költségét a NAK finanszírozza, azonban az esetlegesen felmerülő egyéb költségek (szállás, utazás, programon kívüli étkezés) a résztvevőt terhelik. A gyakorlati napon az energiacsökkentés lehetőségei programon maximum 20 fő a többi esetben maximum 12 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A helyszínre történő belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány, vagy a védettséget igazoló applikáció bemutatásával lehetséges! A járványügyi helyzet alakulásának megfelelően az Egyetem kötelezővé teheti az orrot és szájat eltakaró maszk használatát, illetve az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően a programváltozás jogát fenntartjuk.

Az érdeklődők további információkat kaphatnak dr. Fogarassy Eszter élelmiszeripari szakértőtől a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 30 423 7537-es telefonszámon.

 

(NAK/dr. Fogarassy Eszter)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
  • Egyéb NAK megkeresésNAK együttes védjegy használata, Jogsegélyszolgálat, Közérdekű adat megismerési iránti igény, Közhiteles adatbázisban való adatjavítás kérés, Védjegy bejelentés, Egyéb (Egyéb típusú ügy(menet) indítása előtt kérjük, győzödjön meg róla, hogy fenti választható űrlap kategóriák között, nincs-e megfelelő, mert konkrét ügytípus választással az ügyintézési idő jelentősen csökkenthető!)
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám