A NAK Pest Megyei és Fővárosi Igazgatósága 2020. augusztus 10-14-ig tartó időszakban rendezi a Szakmakóstoló-hét nevű nyári pályaorientációs hetét. A programba a Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikumot, Szakképző Iskolát és Kollégiumot, valamint a tiszakécskei Safi Süti Kft-t és a ceglédi Liliomház-Tudástár Kft.-t vontuk be.


A programra 20 fő felső tagozatos diák érkezett az iskola tágabb vonzáskörzetéből. A hét első napján a szakképző iskolával, annak tanműhelyével, és természetesen egymással ismerkedtek meg a gyerekek. A keddi napon részt vettek egy mozgalmas, érdekes szakmai kiránduláson a Safi Süti Kft-nél, ahol tartós sütemények, linzerek készítésénél segédkeztek, illetve csomagolták azokat.

A szerdai napon a legfőbb program a Liliomház-Tudástár Kft. műhelyében zajlott. Készült pohárkrém, csokoládés csésze, mézeskalácsdísz. A nap végén a gyerekek a saját maguk által készített finomságokat természetesen el is fogyasztották, illetve a programban résztvevő szakemberek segítségével érzékszervi bírálatban is részt vehettek.

A hét további részében a résztvevő diákok elmélyedhetnek az édességkészítő szakma egyéb munkafolyamataiban, kézműves csokoládét és bonbont készíthetnek, marcipánt formázhatnak, mézeskalácsot is süthetnek. Bízunk abban, hogy a programhét során megszerzett ismereteik, élményeik a jövőben az élelmiszeripar irányába orientálja őket.


(nak.hu)