`

Teljesen megújul a Nitrogénművek Zrt., Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező műtrágyagyára. A vállalat így 1,475 millió tonna műtrágya előállítására lesz képes.

 

Az idén 85 éves Nitrogénművek Zrt. 2004 óta teljes átalakuláson megy keresztül, aminek eredményeként a komplett gyár megújul. Az összességében 140 milliárd forintos beruházás jelenleg zajló második, 110 milliárd forintos  szakaszában eddig sor került az ammóniaüzem bővítésére, elkészült az új granuláló üzem és a hozzá kapcsolódó automata csomagolóüzem is. A beruházási ciklus lezárása 2017 nyarán várható, egy újabb salétromsavüzem, egy dolomitőrlő, valamint egy semlegesítő üzem átadásával – hangzott el a cég szeptember 22-i gyáravató ünnepségén.
– A magyar szakemberek tudását és a teljes kelet-európai régió jövőbeli műtrágyakeresletét alapul véve komoly potenciált mutatott a hazai műtrágyagyártás. 2004-ben ezért egy összességében 140 milliárd forintos beruházás-sorozat kezdődött, aminek eredményeként a Nitrogénművek Zrt. pétfürdői gyára teljes átalakuláson megy keresztül. A ’70-es években épült üzemeket modern, hatékony és jóval nagyobb kapacitású egységek váltják fel, hogy Európa egyik legkorszerűbb gyára legyen. A beruházás második szakaszának legfontosabb gyáregységei már üzemelnek, és maga a teljes beruházás is hamarosan befejeződik. Így a Nitrogénművek Zrt. 1,475 millió tonna Genezis műtrágya gyártására lesz képes – mutatta be a fejlesztések hátterét és céljait Bige László elnök-vezérigazgató az ünnepségén.

A megújult üzem


– A Nitrogénművek Zrt. hosszú évtizedek óta meghatározó része a térség gazdaságának. A korszerűsítésen és kapacitásbővítésen túl ezért legalább ilyen fontos szempont, hogy a jelenlegi beruházások eredményeként energiahatékonyabb és a környezetvédelmi szempontokat is mind jobban előtérbe helyező üzemek veszik át a termelést, miközben mind több, magasan képzett munkaerőt is foglalkoztat a cég. A több mint egy évtizedes fejlesztés a beruházás nagyságát és a folyamatosan létrejövő új munkahelyeket tekintve is példaértékű Magyarországon – mondta el gyáravató beszédében dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.


 A Fertilizers Europe Forecast jelentése szerint 2024-25-ig a jelenleg felhasznált műtrágyamennyiség mintegy 7-8 százalékkal fog növekedni Magyarországon, illetve a régió többi országában is, így Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában. A piac látványos mértékű bővülésének hátterében leginkább a hatékonyabb termelésre törekvés és a korszerűbb műtrágyázási technológia alkalmazása áll.


(forrás: Nitrogénművek/Well)

 


Elismerő díjat kapott a KITE Zrt.
2016. szeptember 14-én ünnepélyes díjátadó keretében került sor a KITE Zrt. által elnyert Environmental Respect Awards („Elkötelezetten a környezetért”) nemzetközi díjak magyarországi átadására. Ezzel az elismeréssel Magyarországon, de még az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) szektorban is egyedül a főleg mezőgazdasági gépeket forgalmazó KITE Zrt.-t tüntették ki. E díj mellett a cég az EMEA „Elkötelezetten a környezetért” Tiszteletbeli Nagykövete címet is kiérdemelte példaértékű értékesítési politikájuk elismeréseként. Mintegy 290 résztvevő értékesítő közül nyerték el a címeket.
A hivatalos nemzetközi díjátadó július 28-án volt a amerikai Delaware állambeli Wilmingtonban, ahol a KITE Zrt. nevében Márvány Attila agronómiai kereskedelmi vezérigazgató-helyettes vehette át az elismeréseket, aki az alábbiakat nyilatkozta: „Nagy megtiszteltetés, felelősség és óriási meglepetés a környezeti elkötelezettség nagykövetének lenni. Nagy örömmel vettem át a díjat. Ez a program is bizonyítja, hogy cégünk a legjobb úton halad a jövő felé. A környezettudatos szemlélet nagyon fontos vállalatunk számára. Olyan vegyszerekkel és termékekkel is kereskedünk, ahol ezen termékek felhasználására a legjobb megoldásokat kell kidolgoznunk és biztosítanunk.” (forrás: KITE)


 

 

 

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám