A kategória-győztesek között helyszíni szavazással 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!


Az Agrotrend csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését. Ezt a célt szolgálja a harmadik alkalommal kiírt nagydíj, a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 verseny is, melynek díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

Az esemény kezdetén Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj fővédnöke videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket. A fővédnök meggyőződése szerint minden olyan kezdeményezés támogatást érdemel, amely felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire.
– A magyar gazdálkodók nélkülözhetetlen munkáját nem elég megbecsülnünk, meg is kell mutatnunk a társadalom egészének! Ebben segít a Magyarország Legszebb Birtoka-díj, mely immár hagyománnyá nőtte ki magát. Ez a kitüntetés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van – mondta Nagy István miniszter, az agrártárca vezetője, Az Év Agrárembere-díj fővédnöke.

Bertrand Woirhaye, a főtámogató Groupama Biztosító vezérigazgatója filozófiája szerint kötelességük az ilyen jellegű események támogatása, amelyet büszkén vállalnak. Hozzátette, a Groupama Biztosító küldetésének tartja, hogy tegyen a mezőgazdaság biztonságáért, ezért tudták, hogy idén is főtámogatóként kell részt venniük abban a nemes versengésben.
– Az agrárium lelke a gondos gazda, s ez a lélek bizony a birtokban ölt testet és válik alkotó erővé. Alkotásról beszél, hiszen meggyőződése, hogy a magyar agráriumban nem csupán termékek, hanem értékek születnek – mondta köszöntőjében Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, az Év Agrárembere-díj védnöke és zsűrijének elnöke.

A Magyarország Legszebb Birtoka-díj során idén is az ország minden tájáról jelöltek birtokokat a díjra hét különböző kategóriában. Huszonegy birtokon járt a szakmai zsűri.

A Magyarország Legszebb Birtoka 2019-díj kategória-győztesei:
Állattenyésztő-birtok kategória - Baromfi Coop Kft.
Gyümölcstermesztő-birtok kategória - BoldAgro Kft.
Kertészet kategória - Hegede Kft.
Családi gazdaság kategória - Mozsi Major
Precíziós gazdálkodás kategória - Balogh Farm Tépe Kft.
Szántóföldi Növénytermesztő Birtok kategória - Béke Mezőgazdasági Kft.
Szőlészet-borászat kategória - Szent Donát Borászat
A közönségdíjas: BoldAgro Kft.
Az Erste Bank különdíjasa: a Hódagro Kft.
A média különdíjat a Fekete Lovasfarm kapta.

A kategória-győztesek között helyszíni szavazással 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka, vagyis az abszolút győztes a BoldAgro Kft. lett!
Madárcsicsergés, 1400 odú, gyümölcsös konténerekből összeálló „kisvasút”, néprajzi időutazás és interaktív kalandok fogadják azokat, akik vendégként térnek be a Boldagro Kft. derecskei nyitott kertjébe. Közép-Európa egyedülálló okoskertjében 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvény található, ahol az érintetlen természet jellegét, atmoszféráját a birtok több pontján is meghagyták, miközben itt európai színvonalú gyümölcstermesztés és -feldolgozás zajlik. Az integrált növénytermesztésnek a fajtaválasztás ugyanúgy része, mint a talajpihentetés, a precízió, a jégháló vagy a jégágyú is. A 30 éves, teljes egészében családi tulajdonú Boldagro mezőgazdasági tevékenységébe a gyümölcstermesztésen kívül 1500 hektáros szántóföldi növénytermesztés és egy 3300 kocás modern sertéstelep is hozzátartozik, az így megtermett élelmiszerek népszerűsítéséről pedig a saját éttermük és világbajnok aranyérmes mesterszakácsuk gondoskodik.

 


A legszebb agráros hölgy

Az Agrárvilág Szépe 2019 verseny a Magyarország Legszebb Birtoka-díj ünnepségen belül zajlott augusztus 31-én. A hölgyeket estélyi ruhában, valamint alkalmi viseletben, ún. infinity dressben csodálhatta meg az agrárvilág közönsége, akiket tovább nyűgözte a versenyzők bemutatkozása. Megismerhették a lányok mezőgazdasági tevékenységüket, az ehhez szorosan kapcsolódó életüket és szót ejtettek jövőképükről is, amelyek kivétel nélkül motiválóan hatottak a jövő generáció számára is. A zsűri egyértelmű döntése alapján Szebenyinszki Georgina lett az Agrárvilág Szépe 2019 királynője, két udvarhölgye pedig Törös Ramóna és Varga Réka.(forrás: Agrotrend)