Csütörtökön kezdődik és szűk egy hétig tart a minőségi magyar élelmiszer-feldolgozó egységeket bemutató Coop Rally.

 


A kormány célkitűzése az, hogy a magyar családok asztalára kiváló minőségű egészséges élelmiszerek kerüljenek minden nap, ezért is támogatja a szaktárca évek óta a Coop Rallyt – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a rendezvény fővédnöke, a szeptember 7-én induló XI. Coop Rally beharangozó sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a rendezvény népszerűsíteni kívánja a minőségi magyar élelmiszereket, valamint gyártóikat is meg szeretné ismertetni a szélesebb nyilvánossággal.
A főszervező cég, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Csepeli Lajos kiemelte: az esemény megszervezésével ismét sikerült a széles nyilvánosság figyelmét a magyar élelmiszerekre és gyártóira irányítani.
A Coop Rally idén Nyugat-Magyarország településeit és az ott székelő/működő nagyobb élelmiszeripari üzemeket érinti, időrendi sorrendben: Székesfehérvár (Alföldi Tej Zrt.), Rábapatona (TUTTI Élelmiszeripari Kft.), Szombathely (Hétforrás Zrt.), Sárvár (Sága Foods Zrt.), Keszthely (Lissé Édességgyár Kft.), Alsómocsolád (Pick Szeged Zrt.), Pécsvárad (Mecsek Füszért Zrt.), Szekszárd (Tolnatej Zrt.), Velence. A résztvevők az útvonal helyszínein ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, egyéb színes programokon vesznek részt.

 

(MTI/nak.hu)