`

A különleges ízek és a mentes megoldások uralják az ételízesítők és öntetek piaci növekedését – derül ki a Packed Facts jelentéséből.


Az ételízesítők és öntetek a fogyasztók szerint a kevésbé egészséges élelmiszerek közé tartoznak, így a piacnak komoly erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy változtasson ezen a berögződésen. Ennek egyik megoldása a bioalapanyagok felhasználása, illetve a csökkentett só- és cukortartalommal rendelkező termékek megjelenése. Mindemellett egyéb megoldásokkal is élhetnek az előállítók, amelyekkel szélesíthetik termékpalettájukat és tovább növelhetik bevételüket.

Globális ízek – A fogyasztókat folyamatosan érik újabb és újabb kulturális impulzusok (pl. utazás, nemzetközi éttermek ízei), amelyek a különlegesebb és egzotikusabb ízek iránti növekedett igényhez vezetnek. Az Y generáció tagjai (1984 - 1994 között születettek) kifejezetten keresik a kalandos, fűszeres új ízeket.

Hagyományos, egy kis csavarral – A hezitáló fogyasztók számára segíthet, ha egy teljesen új termék helyett egy hagyományos terméket gondolunk újra. Ilyen megoldás lehet például a wasabi, fokhagyma, gyömbér vagy éppen retek ízesítésű majonéz vagy a napon szárított paradicsomot tartalmazó ketchup.

Glutén nélkül – A gluténmentes termékek iránti növekvő fogyasztói igény az étízesítők és öntetek piacát sem kerüli el. A hagyományosan glutént tartalmazó termékek mentes formátumának kivitelezése, illetve a természetesen gluténmentes élelmiszerek esetében a keresztszennyeződést fokozottan figyelembe vevő termékek – ezáltal mellőzve a „nyomokban tartalmazhat” feliratokat – piaci előnyt jelenthetnek.

GMO-mentes, biomegoldások – A fogyasztók mesterséges összetevőkkel és a GMO-k fogyasztásának esetleges egészségügyi hatásával kapcsolatos aggodalmának fokozódásával párhuzamosan az élelmiszer-előállítók folyamatosan fejlesztik ki GMO-mentes, bioalapanyagokat tartalmazó termékeiket.

Az átláthatóság fokozása – A fogyasztókat a termék mellett egyre inkább érdekli annak története, az előállító fenntarthatósági politikája, hozzáállása. Ennek fényében számos terméken olvashatunk erre utaló részeket, illetve olyan internetes bejegyzéseket, ahol erről bővebben tájékozódhat az érdeklődő.

Kalóriacsökkentés – Az ételízesítők és az öntetek azon élelmiszerek közé tartoznak, amelyeket a diétázó és az egészséges életmódra törekvő fogyasztók elsők között iktatnak ki mindennapjaikból. A csökkentett zsír-, cukor- és kalóriatartalommal rendelkező termékek segíthetnek a további mérséklésben. Mindemellett további kedvező megítélést jelenthet a só és a tartósítószerek mennyiségének csökkentése, a mesterséges összetevők teljes kiiktatása.

 


Az ételízesítőkkel kapcsolatos további részleteket a NAK élelmiszeripari hírlevelének márciusi számában olvashat.



(nak.hu)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám