A Great Taste Award élelmiszerversenyen háromcsillagos minősítést elért magyar csokoládé alkotója, Mészáros Gábor a konyhájában kezdte az édességkészítést – írta a díjazottról készített portréjában a Manager Magazin.


Táblás csokoládé, drazsécsokoládé, venezuelai étcsokoládé, makadámdiós csokoládé, ehető arannyal és ezüsttel megszórt csokoládé, sima csokoládé, gyümölcsös csokoládé, egzotikus csokoládé, szőke csokoládé. Maldon-só, fekete szezám, szicíliai mandula, fekete só, pekándió, kesudió, kandírozott pinkgrapefruit-héj, tonkabab – csak pár összetevő a mintegy 100 édes terméket tartalmazó repertoárból. Immár 44 nemzetközi szakmai versenyen nyertek díjat a chocoMe csokoládémanufaktúra különleges kompozíciói. legutóbb éppen a Greate Taste Awardon.

Mészáros Gábor, a chocoMe alapító-ügyvezető igazgatója kezdetben a saját lakásának konyhájában, minimális eszközparkkal, kézzel alkotta az édességeket. Úgy fogott bele, hogy az internetről tanulta meg, hogyan kell csokoládét készíteni. Egyszerűen „fejest ugrott” egy új vállalkozásba, ami annyira bejött, hogy mind termék, mind árbevétel szempontjából, illetve vállalkozásfejlesztési mintaként is példaértékűnek ismerik el.

A kezdetekkor mindent egyedül csinált, s bár most már van körülette csapat, a munka oroszlánrészét még mindig ő viszi. Óriási ütemben fejlődik a cég, két évvel az indulást követően a 70 négyzetméterből átköltöztek egy 600 négyzetméteres helységbe, jelenleg pedig 1000 négyzetméteren dolgoznak.

További részletek az októberi Manager Magazinban.

 

(forrás: vg.hu/Manager Magazin)