`

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) támogatásával, a Magyar Pékszövetség szervezésében szakmai tanulmányúton vettek részt a sütőipar szereplői a világhírű Richemont Kompetenzzentrum svájci sütőipari oktatóközpontban, Luzernben 2019. június 12-16. között.


A hűtési technológia lehetővé teszi a kenyér és pékáruk gyártási folyamatának megszakítását anélkül, hogy a termékek észrevehető minőségvesztést szenvednének el. A workshop célja az volt, hogy a résztvevők megismerkedjenek a nyersanyagminőség követelményeivel, a hűtési technológia funkciójával és a különböző hűtési technológiák működési elveivel, valamint a hűtési energiahatékonyság és a gazdasági számítás alapjaival.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával megvalósult szakmai úton 23 fő vett részt a Magyar Pékszövetség szervezésében. A résztvevők elméletben és gyakorlatban is megismerhették mindazokat a sütőipari eljárásokat, amelyek ötvözik az új műszaki technológiai fejlesztéseket a régi technológiákkal. A bemutatott módszerek nagy része a kovászos technológián alapul, de olyan műszaki technológiai újítások és fejlesztések alkalmazásával, amit Magyarországon korlátozott számban használnak a pékek. A résztvevők megismerhettek négy olyan tésztavezetést és hűtéstechnológiai eljárást, amivel lehetőség nyílik sokkolás és kelesztés nélkül műszakot áthidalni, ezáltal lehetővé válik az éjszakai vagy éppen nappali felsütés lerövidítése. Bemutatták számukra, hogy a hűtés során a hűtőkelesztőből a különböző fázisokból kikerülő termékek milyen további kezelést és sütést igényelnek.

Sok újdonságot hallottak a résztvevők

 

A szakemberek révén megismerkedhettek a kovászolás új módjával, annak közvetlen felhasználásával. Teljes mértékű tájékoztatás kaptak a kovásztechnológiás termékek készítéséről, kezeléséről, illetve a hűtés-kelesztés technológia ilyen jellegű alkalmazásáról. Megismerhették a hosszúérésű – 24-48 órás – tésztavezetést, annak előnyeit, teljes technológiai folyamatát. A workshopon bemutatott eljárásokkal olyan ízhatásokat lehet elérni a gyártás során, amely révén még inkább kellemesebbé, jobb ízűvé tehetők a termékek, adalékanyagok felhasználása nélkül.

A hűtés-kelesztési technológia teljes vertikumát pedig az üzemlátogatás alatt tapasztalhatták meg személyesen is. A megtekintett vállalkozások közül a kis-közepes üzemben cukrásztermékeket, snack termékeket is előállítanak, így ezeknek a fagyasztásos módszerét is tanulmányozhatták a résztvevők. A másik üzemben a négy szegmenst (sütőipar, cukrászat, csokoládé és vendéglátás) 1500 négyzetméternyi alapterületen, 600 négyzetméternyi üvegfelülettel valósították meg. Az 5 éve épült futurisztikus üzemben az egyre elterjedtebb, úgynevezett tisztaterű gyártás zajlik, amelyet túlnyomásos rendszerrel működtetnek. Ebben az üzemben mutatták be gyakorlatban, termelés közben azokat a technológiákat, amiket előző nap oktatáson kielemeztek és megismerték azt a folyamatot, miként tudja éjszaka egyetlen ember felsütni a másnapi kiszállítást.


(NAK)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám