`

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mozgó Piac Program képviselői együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek értelmében közösen vállalják a kistermelők, az őstermelők és a családi gazdaságok értékesítési lehetőségeinek elősegítését, valamint a rendezett piaci viszonyok megteremtését.

A mai napon stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Botos Anikó, a Mozgó Piac Program ötletgazdája és ügyvezetője.

egyuttmukodes NAK Mozgo Piac

A Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. másfél éve önállóan indította el a Mozgó Piac Programot, és több mint 15 irodaházban tart jelenleg is termelői piacokat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát 2014 tavaszán keresték meg azzal a szándékkal, hogy bemutassák kezdeményezésüket, amelynek keretében irodaházakban, székházakban hoznak létre termelői mozgó piacokat. Ezen kezdeményezést a NAK felkarolta, mert azt tapasztalta, hogy egyre több olyan fogyasztó keresi az ilyen jellegű piacokat, akik szeretnék tudni, hogy ki állítja elő az asztalukra került élelmiszert.A termelők pedig örömmel szolgálnak információval az általuk előállított termékekről, nem beszélve arról, hogy az élelmiszerlánc lerövidülésével közvetlenül szolgálják ki a fogyasztói igényeket.

mozgo piac BIF2

„A NAK örömmel karolta fel a Mozgó Piac Program népszerűsítését és közösen jelent meg budapesti helyszíneken, felvállalva a helyi termékek és a helyi piacok fenntartható termeléssel és fogyasztással, az egészségbarát élelmiszerekkel kapcsolatos ismeretek bővítését és terjesztését, a környezet- és a vásárlói tudatosság terjesztését” – mondta Győrffy Balázs. A Mozgó Piac Programban való részvétel a NAK részéről egyfajta szolgáltatást jelent a tagok irányába. Eddig 100-150 kamarai tag vett részt Mozgó Piacokon. Ezen kívül közösen szerveztük meg tavaly a Holnemvolt Parkban a KorZoo helyi piacot és kézműves vásárt, valamint idén nyáron több alkalommal a Pilis Parkerdő területén az Erdei Piac rendezvényt is – tette hozzá a NAK elnöke.

mozgo piac BIF1

„A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával kötött megállapodás szakmai támogatást és egyben lehetőséget jelent, hogy a Mozgó Piac Programot népszerűsítsük, valamint országos szintre emelve tudjuk a NAK közreműködésével segíteni a gazdákat, népszerűsíteni a kistermelői, őstermelői termékeket, valamint a tudatos élelmiszerválasztást” – mondta Botos Anikó, a Mozgó Piac Program ötletgazdája és ügyvezetője. A cél közös, a gazdáknak piaci lehetőséget szeretnénk biztosítani, hiszen a megtermelt árut el kell juttatni a vásárlókhoz, de a vásárlóknak is nyitottá kell válniuk ezekre a termékekre, és fontos különbséget tenni az olcsó dömpingáras termékek és a kézműves élelmiszerek között. A Kamara szakmai, és marketingtámogatásával hatékonyabban tudjuk kommunikálni azokat a szempontokat, amelyekért érdemes ezeket az élelmiszereket választani, illetve tudatossá tenni a vásárlási döntéseink hatását – tette hozzá a kezdeményezés irányítója.

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám