`
Kedves leendő sajtbírálók!
A Tejipari Hírlap életében jelentős változások történtek a közelmúltban. A Magyar Tejipari Egyesülés, mint a Tejipari Hírlap eddigi kiadója, 2022 januárjában a Tejipari Hírlap kiadásával foglalkozó üzletágát átadta a Tej…
November 23-24-én megrendezésre került a Tejipari szakmai gyakorlati napok programsorozat idei utolsó alkalma a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben. Miután tagjainknak szeptemberben és októberben lehetősége nyílt megismerkedni alap szinten az oltós…
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben már harmadszor rendezi meg Tejipari bemutató napjait workshop keretében, amely novemberben az Oltós alvasztású sajtokról, illetve a sajthibákról szól.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2021. október 19-20. között ismét megrendezte a Tejipari szakmai gyakorlati napok keretében a Savas alvasztású tejtermékek készítése elnevezésű programját, kezdő szinten.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a 2021. II. félévben másodszor rendezi meg Tejipari szakmai gyakorlati napjait, így októberben a savanyított tejtermékek készítéséről hallhatnak tagjaink. 2021. október 19-20. között tartjuk…
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2021. szeptember 21-22-én újra megrendezte a Tejipari szakmai gyakorlati napok keretében az Oltós alvasztású termékek elnevezésű programját kezdő szinten.
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a közelmúltban széleskörű felmérést hajtott végre tejtermelő és feldolgozó küldöttjei körében annak érdekében, hogy pontosabb, számszerűsített képet kapjon a tejágazat szereplőit éves összehasonlításban érintő…
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye a szakmaközi szervezetnél működő Közösségi Marketing Alapba történő befizetésről szóló piacszervezési intézkedés ismételt kiterjesztéséről.
Az Agrárminisztérium (AM) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen népszerűsíti az állami garanciával járó minőséget. A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyeket bemutató kampány célja, hogy…
Kedves leendő sajtbírálók!
Bővebben: Ne csak szeresd a sajtot, értsd is! - Második Magyar Sajtbíráló képzés 2022.
A Tejipari Hírlap életében jelentős változások történtek a közelmúltban. A Magyar Tejipari Egyesülés, mint a Tejipari Hírlap eddigi kiadója, 2022 januárjában a Tejipari Hírlap kiadásával foglalkozó üzletágát átadta a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak.
Bővebben: Tejipari Hírlap - új kiadó, modernizált megjelenés
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben már harmadszor rendezi meg Tejipari bemutató napjait workshop keretében, amely novemberben az Oltós alvasztású sajtokról, illetve a sajthibákról szól.
November 23-24-én megrendezésre került a Tejipari szakmai gyakorlati napok programsorozat idei utolsó alkalma a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben. Miután tagjainknak szeptemberben és októberben lehetősége nyílt megismerkedni alap szinten az oltós és savas alvasztású tejtermékek készítésével, az aktuális szakmai napokon a magasabb szintű oltós alvasztású sajtkészítés rejtelmeibe merülhettek el. Az első nap során előadásokat hallhattak a sajtkészítés hátteréről, majd lehetőségük volt az MTKI próbaüzemében egy rögös sajt készítésének minden egyes lépését végig követni.
(Penksza Péter/NAK)
A második nap során a résztvevők előadások keretében hallhattak a sajtok minőségi követelményeiről és a sajthibák okairól. Ezt követően az Intézet munkatársai bemutatták, hogy különböző technológiai hibák során hogyan változnak a tej alvadási tulajdonságai. A program zárásaként pedig résztvevő tagjainknak lehetősége volt saját sajtjaikat bemutatni, amit közösen az Intézet munkatásaival érzékszervi minősítésen bíráltak. Továbbá bemutatásra kerültek tipikus sajthibákkal rendelkező készítmények, amiket az Intézet oktatási céllal készített. A bírálatot követően konzultációra került sor, amely során tanácsokkal látták el résztvevő tagjainkat, hogy minél magasabb színvonalon állíthassák elő termékeiket. Ezzel a programmal lezárult a 2021-es év tejipari témakörökben meghirdetett programsorozata, amely a járványhelyzet ellenére továbbra is nagy népszerűségnek örvendett.
NAK/Penksza Péter
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2021. október 19-20. között ismét megrendezte a Tejipari szakmai gyakorlati napok keretében a Savas alvasztású tejtermékek készítése elnevezésű programját, kezdő szinten.
Bővebben: Túró, tejföl, kefir és joghurt készítésről hallhattak tagjaink
KAMARAI MEGHATALMAZÁS ŐSTERMELŐ ŐSTERMELŐK CSALÁDI GAZDASÁGA ÉRTÉKESÍTÉSI BETÉTLAPOK LETÖLTÉSE CSALÁDI MEZŐGAZDASÁGI TÁRSASÁG MEZŐŐR TELEKADÓ MENTESSÉGHEZ GÁZOLAJ SZAKTANÁCSADÁS SZAKKÉPZÉS SZAKIRÁNYÚ OKTATÁS SZÁRMAZÁSI BIZONYÍTVÁNY HITELESÍTÉS KÖZBESZERZÉSI NYILATKOZAT HITELESÍTÉSHIRDETMÉNYI KÉZBESÍTÉSEK
Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.