Nutriman

A NUTRIMAN a gazdálkodók szempontjaira és érdekeire fókuszáló, nitrogén- (N) és foszfor-(P) visszapótlással, bioalapú innovatív tápanyag-termékekkel, technológiákkal, alkalmazásokkal és gyakorlatokkal kapcsolatos ismeretek összegyűjtésével és nemzetközi marketing támogatásával foglalkozó tematikus hálózat. A hálózat célja a versenyképes és kereskedelmileg hasznosítható innovatív bioalapú N/P kutatási eredmények és az általános ipari gyakorlatok összekapcsolása és nemzetközi együttműködések kialakítása.

 

A mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatok nagymértékben erőforrásfüggőek, ezért ezen ágazatokban kiemelkedően fontos a hosszú távú fenntarthatóságra való törekvés. Ennek részeként, az erőforrások optimalizálásához elengedhetetlen a tudásalapú mezőgazdaságra való áttérés. A tudásmegosztás egyik elemeként a gazdálkodók számára elérhetővé kell tenni a – jelenleg nem megfelelően kiaknázott – N/P visszanyeréshez hatékony eszközöket nyújtó innovációs megoldásokat, technológiákat, termékeket és gyakorlatokat.

A NUTRIMAN célja, hogy elősegítse a N/P tápanyag-gazdálkodás és -újrahasznosítás gyakorlatban is alkalmazható és a gazdálkodók körében még kevéssé ismert lehetőségeinek kiaknázását. Kezdeményezésünk áthidalja a távolságot a versenyképes, kereskedelmileg már hasznosítható kutatási eredmények és a gazdálkodói gyakorlat között. A NUTRIMAN – alulról építkezve – rámutat az új, innovatív módszerek bevezetésének ösztönzőire és buktatóira; valamint azonosítja azokat a technológiákat és termékeket, amelyek nagyobb mértékű gazdálkodói hasznosításra és ezáltal nagyobb multiplikátor hatásra számíthatnak. Az együttműködés célja a szerves vagy másodlagos nyersanyagokból – a körforgásos gazdasági modellel összhangban – előállított N/P innovatív biotápanyagok térnyerésének elősegítése, amelyek mind gazdálkodói, mind környezetvédelmi szempontból előnyösek.

A NUTRIMAN eredményei a magyarul is elérhető www.nutriman.net honlapon, „EIP-AGRI” formátumú rövid összefoglalókban, valamint a bevált gyakorlatokat üzemi körülmények között tesztelő bemutatókon keresztül lesznek elérhetőek.

A NUTRIMAN rendkívüli nemzetközi marketing lehetőséget biztosít az előrehaladott és piacorientált bioalapú N/P innovatív tápanyag kutatási és fejlesztési eredményekből származó újrahasznosítási technológiák, termékek és alkalmazások számára, mely ingyenes részvételi lehetőség elérhetősége: https://nutriman.net/questionnaire  


Honlap: www.nutriman.net

Koordinátor: Terra Humana Kft.

Elsődleges kapcsolattartó, koordinátor és tápanyag-újrahasznosítási tudományos és technológiai szenior projektvezető: Edward Someus (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), 3RAGROCARBON

A projekt hazai kapcsolattartója Magyarországon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál: Dr. Győrffy Andrea (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Konzorciumi tagok

Időtartam: 2018. október – 2021. március

Támogatási program: Európai Unió Horizont 2020

Támogatási megállapodás száma: 818470

CORDIS-hivatkozás

Ezt a projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 818470. számú támogatási megállapodás alapján.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ