Nutriman

A NUTRIMAN a gazdálkodók szempontjaira és érdekeire fókuszáló, nitrogén- (N) és foszfor-(P) visszapótlással, bioalapú innovatív tápanyag-termékekkel, technológiákkal, alkalmazásokkal és gyakorlatokkal kapcsolatos ismeretek összegyűjtésével és nemzetközi marketing támogatásával foglalkozó tematikus hálózat. A hálózat célja a versenyképes és kereskedelmileg hasznosítható innovatív bioalapú N/P kutatási eredmények és az általános ipari gyakorlatok összekapcsolása és nemzetközi együttműködések kialakítása.

 

A mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatok nagymértékben erőforrásfüggőek, ezért ezen ágazatokban kiemelkedően fontos a hosszú távú fenntarthatóságra való törekvés. Ennek részeként, az erőforrások optimalizálásához elengedhetetlen a tudásalapú mezőgazdaságra való áttérés. A tudásmegosztás egyik elemeként a gazdálkodók számára elérhetővé kell tenni a – jelenleg nem megfelelően kiaknázott – N/P visszanyeréshez hatékony eszközöket nyújtó innovációs megoldásokat, technológiákat, termékeket és gyakorlatokat.

A NUTRIMAN célja, hogy elősegítse a N/P tápanyag-gazdálkodás és -újrahasznosítás gyakorlatban is alkalmazható és a gazdálkodók körében még kevéssé ismert lehetőségeinek kiaknázását. Kezdeményezésünk áthidalja a távolságot a versenyképes, kereskedelmileg már hasznosítható kutatási eredmények és a gazdálkodói gyakorlat között. A NUTRIMAN – alulról építkezve – rámutat az új, innovatív módszerek bevezetésének ösztönzőire és buktatóira; valamint azonosítja azokat a technológiákat és termékeket, amelyek nagyobb mértékű gazdálkodói hasznosításra és ezáltal nagyobb multiplikátor hatásra számíthatnak. Az együttműködés célja a szerves vagy másodlagos nyersanyagokból – a körforgásos gazdasági modellel összhangban – előállított N/P innovatív biotápanyagok térnyerésének elősegítése, amelyek mind gazdálkodói, mind környezetvédelmi szempontból előnyösek.

A NUTRIMAN eredményei a magyarul is elérhető www.nutriman.net honlapon, „EIP-AGRI” formátumú rövid összefoglalókban, valamint a bevált gyakorlatokat üzemi körülmények között tesztelő bemutatókon keresztül lesznek elérhetőek.

A NUTRIMAN rendkívüli nemzetközi marketing lehetőséget biztosít az előrehaladott és piacorientált bioalapú N/P innovatív tápanyag kutatási és fejlesztési eredményekből származó újrahasznosítási technológiák, termékek és alkalmazások számára, mely ingyenes részvételi lehetőség elérhetősége: https://nutriman.net/questionnaire  


Honlap: www.nutriman.net

Koordinátor: Terra Humana Kft.

Elsődleges kapcsolattartó, koordinátor és tápanyag-újrahasznosítási tudományos és technológiai szenior projektvezető: Edward Someus (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), 3RAGROCARBON

A projekt hazai kapcsolattartója Magyarországon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál: Dr. Győrffy Andrea (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Konzorciumi tagok

Időtartam: 2018. október – 2021. március

Támogatási program: Európai Unió Horizont 2020

Támogatási megállapodás száma: 818470

CORDIS-hivatkozás

Ezt a projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja a 818470. számú támogatási megállapodás alapján.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám