Megyei hírek


„Mert egy a kenyér, egy test vagyunk sokan, mert mindnyájan az egy kenyérből részesedünk." (1Kor 10)


Idén 10 éves a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által közösen szervezett programja, a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása.

A jótékonysági program révén Magyarország teljes területéről, valamint a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel a gazdálkodók búzát, olyan szervezeteknek, akik rászoruló magyar gyermekeket segítenek - határon innen és határon túl. A felajánlott adományok egy részét liszt, illetve kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jánoshalmi Szervezete, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a MAGOSZ 2020. szeptember 15-én a Magyarok Kenyere Program keretében adományátadó ünnepséget tartott a járványügyi szabályok betartásával az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár nagy termében. Az adományozóknak köszönhetően a MMSZ Jánoshalmi Szervezete 2380 kg lisztet oszthat szét a közeljövőben rászorulói között.

Az adományátadó ünnepséget a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola óvodásai és tanulói tették színesebbé. Az előadásokat követően a rendezvényen köszöntő beszédet mondott Jakab István az Országgyűlés alelnöke a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, Farkas László a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezet alelnöke, a Jánoshalmi GAZDAKÖR elnöke, és Bányai Gábor a térség országgyűlési képviselője. Az adományokat Mons. Menyhárt Sándor kanonok plébános áldotta meg, majd a rászoruló családok közül a jelenlévők meg is kapták liszt csomagjaikat. Az ünnepség végén Kiss Györgyné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jánoshalmi Szervezetének vezetője helyi gyümölcsökből összeállított ajándékcsomaggal köszönte meg a felajánlók nagylelkű adományát.


(A programmal kapcsolatban további információkat a www.magyarokkenyere.hu oldalon találhatnak.)

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei