Megyei hírek

Különleges emlékművet avattak Sárrétudvariban a trianoni tragédia százéves évfordulójára emlékezve. A rendezvény főszervezője Dr. Lendvai Csaba nagykárolyi születésű állatorvos volt, helyi gazdálkodó, aki tejipari vállalkozásába már mind a négy fiát bevonta.


Az esemény fővédnöke volt Jakab István, az Országgyűlés elnöke, a MAGOSZ elnöke, aki avatóbeszédében a nemzeti önazonosság védelmét emelte ki, melyről az Országgyűlés 2020. június 4-én politikai nyilatkozatot fogadott el. A rendezvényen köszöntőt mondott továbbá Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere.

Az ünnepi istentiszteletet követően a sárrétudvari Tej Malom udvarán avatták fel a 4,1 méter magas emlékművet, mely süttői mészkőből készült, amiből az ország legjelentősebb épületei, szobrai is. Az alkotás egy földszinttől kb. 80-100 cm magasságú kőhalmomra van helyezve, ami a hármashalmot szimbolizálja, valamint ennek a halomnak a burkolata 10x10 cm-es andezit kockákból áll, ezen andezit kockakövek Felvidékről származnak.

A műalkotás Győrfi Lajos szobrászművész munkája, alul egy kb. 1,2 tonnás kőtömbön Nagy-Magyarország térképét ábrázoló szakított kőforma.


(Magosz)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei