Megyei hírek

Elérkezett az adventi időszak, a készülődés jegyében pedig november 30-án, szombat délután az első gyertya lángja is fellobbant Veszprém adventi koszorúján. A vásáron helyi és környékbeli termelők kínálják kézműves termékeiket.


A hagyományos, Szentháromság téri gyertyagyújtást ráadásul idén külön megszépítette a tény, hogy ezúttal a Veszprém Megyei Agrárgazdasági Kamara és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából a várba is beköltöztek a karácsonyi árusok: helyi és környékbeli termelők kínálják kézműves termékeiket, ínyenc falatokat kóstolhatunk, forró teával vagy éppen forralt borral a kezünkben sétálhatunk a kivilágított tér és a feldíszített standok között, az állatsimogató pedig a betlehemi hangulatot idézi meg.

Érdemes lesz mind a négy adventi hétvégén kilátogatni a veszprémi várba, hiszen a várakozás szellemében a karácsonyhoz közelítve egyre több újdonságot fednek majd fel a szervezők a vásáron. Az érseki palotánál idén a Verga Zrt. jóvoltából egy hatméteres feldíszített karácsonyfa várja a látogatókat, emellett élő betlehemmel is készülnek, melyben Veszprém megyei édesanyák és férjeik fognak szerepelni, a gyerekek örömére pedig kézműves-foglalkozásokat és állatsimogatót is szerveznek.

A vásáron egyedi „Advent a Várban” feliratú bögrét is lehet majd kapni kauciósan, illetve a termelők és szolgáltatók is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a műanyagmentességre. Az Óváros téren közel két hónapon keresztül várja majd az érdeklődőket a jégkorcsolya-pálya, az adventi vásár a Várban szombatonként 13 órától 20 óráig, vasárnap pedig a szent mise után 10 órától 18 óráig lesz nyitva.


(nak.hu) (Fotó: vehir.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei