Megyei hírek

A NAK Vas megyei szervezete is ismertette a jégkármérséklő-rendszer helyi sajátosságait és elismerést kapott a legjobb megyei generátorkezelő is.


Pusztavámi Márton, a NAK Vas megyei elnöke hétfői sajtótájékoztatóján ismertette az idei országos és megyei adatokat. Vas megyében 39 talajgenerátor működik, ebből hét automata rendszerű, a többinél azonban manuálisan kell elvégezni az indítást és a leállítást, ami 24 órás készültséget kíván meg. A NAK szerződésben áll az Országos Meteorológiai Szolgálattal, akik vészhelyzet esetén értesítik a kezelőket, hogy indítaniuk kell a generátort.

A kamara minden megyében elismerte a legjobbakat, Vas megyében Szekér Lászlót: a rábízott vasasszonyfai állomást idén 51 alkalommal kellett beindítania fél órán belül, de nála az öt perc az általános, ráadásul újításaival még hatékonyabbá tette a rendszert. Az üzemanyagtartályok feltöltése és karbantartása is a kezelők feladata.

Jövőre az idei tapasztalatok miatt május 1-je helyett már április 15-én indul a JÉGER és üzemben is marad szeptember 30-áig.


(forrás és kép: vaol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei