Megyei hírek

A jégkármérséklő-rendszer jól vizsgázott ebben az évben is, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Nógrád megyei szervezete sajtótájékoztatót tartott a védekezési szezon lezárultával.


Szandai József, a NAK megyei elnöke balassagyarmati sajtótájékoztatóján ismertette az idei országos és megyei adatokat. Továbbá elismerést adott át Hegyaljai Lászlónénak és férjének, a legjobb megyei generátorkezelőknek.

– Mindketten nyugdíjasok vagyunk, szinte mindig otthon vagyunk, ezért tudtuk vállalni ezt a feladatot. Amikor megkapjuk a riasztásról a telefonos utasítást, fél órán belül működésbe kell hoznunk a rendszert. Ez nálunk mindig elő van készítve, a légtartály és az oldattartály mindig fel van töltve, ezután már csak össze kell kapcsolni ezeket a részeket és egy szál gyufával működésbe hozni. Időközönként ellenőrizzük, hogy ég-e, ha hiba van, azt a központnak azonnal jelezzük. A karbantartást a férjem végzi, én az informatikai részét végzem. Nagylócon nem is volt jégeső az elmúlt két évben – mondta Hegyaljai Lászlóné.


(forrás és kép: nool.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei