Megyei hírek

Mozgalmas napjai volt a NAK Komárom-Esztergom megyei szervezetének. A munkatársak ott voltak a Bábolnai Gazdanapokon, majd megtartották a Települési Agrárgazdasági Bizottságok évközi megbeszélését.


2019. szeptember 5-én nyitotta kapuit a 32. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapok mely egyben idén az OMÉK társrendezvénye is volt. A kiállítás egyik sajátossága a mozgó gépbemutató volt, ahol is a hagyományt folytatva tekinthették meg a látogatók működés közben az erő- és munkagépeket. Az előző évekhez hasonlóan több szakmai program várta a Bábolnára érkező szakembereket. mint például a gyakorlati bemutatóval kiegészített SMARTFARM konferenciasorozat, több mint 50 cég és intézmény közreműködésével. A legmodernebb high-tech precíziós gazdálkodási technológiák felvonultatása mellett a kiállítás minden napján drónbemutatót is láthatott a közönség. Külön Szaktanácsadási Pont működött, mely  ingyenes konzultációs lehetőséget biztosított mindenkinek, akik érdeklődnek az innovatív, legújabb megoldások, mint például a  precíziós gazdálkodás iránt.

A kiállítás második napja a diákoké volt. Csütörtökön Szakiskolai Napon vettek részt a mezőgazdasági szakközépiskolák, aminek egyik kimondott célja az agrárszakmák népszerűsítése a fiatalok körében. A tematikus programsorozat egyik állomása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara strandja volt ahol a mintegy 500 tanuló megismerkedhetett a NAK által működtetett jégeső-elhárító rendszer egyik manuális generátorának működési elveivel.

A kiállítás vendégei között üdvözölhettük a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből, Kárpátaljáról és Felvidékről érkező gazdákat, akiket a kamara standjánál Dr. Balogh Zoltán megyei elnök fogadott. A kamarai standon, mint minden évben, most is lehetőség nyílt a megyei termelőknek saját helyi  termékeik bemutatására, népszerűsítésére azok értékesítésére. Megyei Szervezet falugazdászai a rendezvény minden napján az érdeklődők rendelkezésre álltak, szakmai tájékoztatást nyújtottak a kamarai tagok részére.


Települési Agrárgazdasági Bizottságok évközi megbeszélése


Idén második alkalommal, szeptember 11-én Tatán, a Gottwald étteremben került sor a Komárom-Esztergom Megyei Települési Agrárgazdasági Bizottságok vezetőségének részére megrendezett évközi megbeszélésére. A megjelentek részére Bognár Krisztián megyei földügyi referens, tájékoztatást nyújtott a földforgalmi jogszabályi környezetbe bekövetkezett legfontosabb változásokról, ezt követően pedig a megyei elnökség értékelte a bizottságok éves munkáját.

 

(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei