Megyei hírek

Újkígyós adott otthont a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programsorozat Békés megyei ünnepségének.


Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) által szervezett kezdeményezés célja, hogy a magyar gazdák búzájából készített liszt egy részét nemzeti összefogással a rászoruló gyermekeknek adományozzák.

Kulcsár László és Jakab István az ünnepségen

 

A megyei kenyérünnepen Jakab István, a MAGOSZ elnöke elmondta, az elmúlt évben több mint 600 tonna gabona gyűlt össze. Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke a rendezvényen kiemelte, augusztus 20-a a gazdák számára mindig a fárasztó aratás utáni új kenyér ünnepét, a családi együttlétet és az őszi betakarítás tervezését jelentette.
– Ez az ünnep tehát a gazdáinkról is szól, akiknek összefogása a 2011-ben indult Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban megmutatkozik. A gazdatársadalom hazaszeretetben, áldozatkészségben az élen jár– tette hozzá a megyei elnök. Elárulta, az első évben csupán 10 tonna felajánlás érkezett, ma pedig már ez a szám megközelíti a 700 tonnát, amelyből idén közel 30 tonnát a megyei gazdák ajánlottak fel .

– Vagyis a cél, amit kitűztünk magunk elé, egyre szélesebb mozgalommá növi ki magát – fogalmazott Dr. Kulcsár László.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ