Tagsági tudnivalók

Az ügyintézés során az őstermelő saját gazdaságát igazoló dokumentumokat, illetve a használt földterületekre vonatkozó adatokat (település, helyrajzi szám, terület, művelési ág, használat jogcíme) rögzíteni kell a nyilvántartásban. Utóbbi adatok betöltését egy táblázat kitöltésével segíthetik az őstermelők. A táblázat kitöltése valamennyi őstermelő számára javasolt, de kifejezetten azok számára, akik több földterületen, illetve helyrajzi számon kívánnak őstermelő tevékenységet folytatni.

Az őstermelők az általuk előre kitöltött táblázatot a falugazdásszal egyeztetett módon (pl. e-mailen, usb csatlakozóval ellátott adathordozón) adhatják át. A táblázat kitöltésével a falugazdász egy gombnyomással rögzítheti az adatokat a nyilvántartásban, ezért jelentősen csökken az ügyintézési idő, amely nagyobb gazdaságok (például több tucat helyrajzi szám feltüntetése) estén akár fél-egy órával is rövidebb lehet.

Az alábbi táblázatok már előre meghatározott ellenőrzéseket tartalmaznak. Ez teszi lehetővé, hogy hiba nélkül betölthetővé váljanak, ezért kérjük, hogy csak ezeket használják.

A táblázat kizárólag „xlxs” kiterjesztésű formátumban tölthető be, amely spreadsheet itt (80 KB) érhető el. Amennyiben az Ön számítógépén nem támogatott ez a formátum, úgy kérjük az spreadsheet „xls” kiterjesztésű (237 KB)  táblázatot töltse ki, amelyet a falugazdász átalakít a szükséges formátumára.

A táblázat kitöltéséhez kapcsolódó útmutató pdf itt (245 KB) érhető el.

Az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés, azaz az igazolvány kiadása, érvényesítése, módosítása, cseréje és bevonása továbbra is az állandó lakóhely szerinti illetékes falugazdásznál kérelmezhető. Az őstermelői igazolvány kérelmezése során a saját gazdaságot igazoló dokumentumokat is be kell mutatni.

Az őstermelői igazolvány kérelmezésével kapcsolatban további információk pdf itt (932 KB)  találhatók.

 

(NAK)

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ