Szaktanácsadói névjegyzék - ESZNR

Az agrárgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és az agrárgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló 1/2022. (I. 14.) AM rendelet (továbbiakban: AM rendelet) 1. mellékletében meghatározott szakterületen szaktanácsadói tevékenységet az végezhet, aki a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló szándékát a NAK felé bejelenti.

Az AM rendelet értelmében a bejelentővel szemben támasztott két legfontosabb feltétel, hogy a bejelentő szakirányú felsőfokú végzettséggel és öt éves szakmai tapasztalattal rendelkezzen az általa megjelölt szakterületen.

Az AM rendelet ide kattintva érhető el.

Az űrlap letöltését és a bejelentés folyamatát segítő útmutató ide kattintva érhető el.

 Szaktanácsadói tevékenység bejelentése

Felhívjuk figyelmét, hogy a bejelentési űrlap saját gépre történő mentést követően, a mentett helyről (asztal vagy meghajtó) való megnyitással válik kitölthetővé.

 

A bejelentéshez csatolandó dokumentumok: 

  • két évnél nem régebbi, színes digitális fénykép a szaktanácsadói igazolvány elkészítéséhez;
  • bővített szakmai önéletrajz, amelyben a bejelentő minden választott szakterület esetében részletesen ismerteti az adott szakterületen végzett legalább ötéves szakmai tevékenységet – az önéletrajz sablon ide kattintva érhető el;
  • a választott szakterülethez kapcsolódó, az AM rendelet 2. melléklete szerinti, oklevéllel tanúsított egyetemi, főiskolai, mesterképzésben, alapképzésben szerzett végzettséget igazoló okirat vagy ezekkel egyenértékű mesterképzésben vagy alapképzésben szerzett végzettséget igazoló okirat;
  • növényvédelem szakterület megjelölése esetén a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarában való tagságot igazoló okirat;
  • állategészségügy, állatvédelem szakterület megjelölése esetén a Magyar Állatorvosi Kamarában való tagságot igazoló okirat;
  • erdőgazdálkodási technikus esetén a mentor szaktanácsadó nyilatkozatát a mentorálásról – a nyilatkozattételre szolgáló sablon ide kattintva érhető el.

 

A bejelentési űrlap beküldését követően, a kitöltött, kinyomtatott és aláírt űrlapot és a releváns dokumentumokat, nyilatkozatot postai úton is küldje meg a NAK részére.

 

A szaktanácsadói tevékenység bejelentése során felmerülő kérdéseket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levelezési címre várjuk.

 

 

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ