Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – a NAK-TAN Kft. keretében – saját országos szaktanácsadói hálózatot hozott létre, amely 2018. február 1-jén kezdi meg működését.  Mintegy hetven főállású szaktanácsadó foglalkoztatásával a NAK-TAN a csoportos szaktanácsadást mindenkinek ingyen, az egyénit pedig a piaci ár tizedéért biztosítja. A szaktanácsadók a mindennapi tevékenységgel kapcsolatosan, technológiai, fejlesztési kérdésekben és az adminisztrációban is támogatják a gazdálkodókat, vállalkozásokat.

 

Ingyenesen nyújtja a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó csoportos szaktanácsadást, míg az egyéni szaktanácsadást a piaci ár tizedéért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK-TAN Nonprofit Kft.-je. A kamarai nonprofit cég (NAK-TAN Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság) mintegy hetven főállású szaktanácsadója az agrárium, élelmiszeripar területén tevékenykedők munkáját segíti. A kamara professzionális szaktanácsadókat gyűjtött hálózatába, akik megfeleltek a magas szintű vizsgakövetelményeknek. A szaktanácsadók február 1-jén kezdik meg tevékenységüket, a jövőben közvetlen kapcsolatban lesznek majd az ügyfelekkel, és folyamatosan rendelkezésükre állnak. Segítik őket a versenyképesség, hatékonyság növelésében, a különféle modern technológiák bevezetésében. Emellett az igénybe vehető pályázati és egyéb források, támogatások megismerésében, valamint azok lehívásában, és az adminisztrációban is tényleges segítséget nyújtanak számukra.

A NAK gazdatámogató hálózata a speciális szaktanácsadó szervezet által újabb, jelentős szegmenssel bővül. A Kamara 2014 elején vette át a falugazdászi hálózatot; jelenleg is mintegy 650 kamarai falugazdász áll országszerte a gazdálkodók rendelkezésére. Az elmúlt néhány évben – több más mellett – összesen mintegy 1000 milliárd forintnyi támogatás lehívásában segítették a tagságot a NAK falugazdászai.

A kamara kulcsfeladatának tekinti a tudásátadást.  Számos specifikus információra, technológiai támogatásra van szükség ahhoz, hogy a gazdaságok nemzetközi viszonylatban is versenyképesebbé váljanak, és minél több, jobb minőségű termékeket állítsanak elő. Ennek egyik meghatározó alapja a naprakész, piacképes tudás – amelyben a szaktanácsadóknak kulcsszerepe van. A NAK-TAN-on belüli szaktanácsadási szolgáltatás mellett a NAK korábban már kialakította a Pályázati Tanácsadók Hálózatát is, amely szintén a gazdálkodók rendelkezésére áll, konkrét forráslehívásokban segítve a kamarai tagokat.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei