Sajtóközlemények

MÁRKI-ZAY PÉTER FÖLDADÓVAL AKARJA MEGSARCOLNI A TÖRTÉNELMI ASZÁLLYAL SÚJTOTT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI GAZDÁKAT!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) felszólítja Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy utasítsa el a Márki-Zay Péter által bevezetni kívánt földadót. A volt baloldali miniszerelnök-jelölt hektáronként közel 10.000 Ft-ot venne ki a történelmi aszállyal, valamint a drasztikusan megemelkedett energia- és inputanyag-árakkal sújtott helyi gazdálkodók zsebéből. Az adó bevezetését a vásárlók is megéreznék, mivel az begyűrűzne az élelmiszerek árába, és további drágulást okozna.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) felháborodottan értesült a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester által bevezetni kívánt földadóról. A város közgyűlése elé terjesztett javaslat szerint minden hódmezővásárhelyi szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak hektáronként közel 10.000 Ft adót kellene fizetnie, miközben a történelmi aszály, az elhúzódó háborús helyzet, valamint az ennek nyomán elszabadult inputanyag- és energiaárak rendkívül nehéz helyzetbe sodorták a gazdákat.

A NAK és a MAGOSZ felszólítja Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy ne támogassa Márki-Zay Péter indítványát, az önhibájukon kívül súlyos gondokkal küzdő gazdálkodók megsarcolását.
A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megadóztatásával forrást vonna ki az ágazatból, a földadó pedig begyűrűzne az élelmiszerek árába, így azt a fogyasztók pénztárcája is megérezné.

A NAK és a MAGOSZ határozottan visszautasítja a gazdákra kivetett adót, az ellen minden lehetséges eszközzel fel fog lépni!

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ