Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörben indít „TANULJUNK EGYÜTT!” programot. A sütőipar szereplőinek szánt ingyenes szakmai rendezvény keretében a rozsőrleményekből előállított kenyerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

A NAK fontosnak tartja a minőségi pékáruk előállításának ösztönzését és a jó gyakorlatok bemutatását. Jelentőségét tekintve a kenyérgabonák sorában a rozs mindjárt a búza után következik. Rendkívül kedvező beltartalmi értékének köszönhetően mára egyértelműen az egészségtudatos táplálkozás meghatározó kenyérgabonája lett. A széles választéknak köszönhetően bárki megtalálhatja a számára legízletesebb pékárukat. Ezek kiválasztásánál a termék ára mellett annak minőségét is egyre inkább figyelembe veszik a fogyasztók. Ennek okán döntött a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága amellett, hogy a „TANULJUNK EGYÜTT!” programsorozat keretében, a fogyasztók által leginkább preferált termékeken (pl. bajor rozskenyér, magvas rozskenyér, teljes kiőrlésű rozskenyér) keresztül mutatja be a rozskenyér-előállítás sajátosságait. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra is. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulhatnak a résztvevők termékfejlesztési folyamataihoz.

A rozskenyér-előállításról szóló rendezvényre 2019. november 15-én kerül sor a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az egynapos esemény keretében a résztvevők megismerhetik többek között a rozsliszt tulajdonságait, a gyártás során lejátszódó folyamatokat, a termékekkel szembeni minőségi elvárásokat és a kenyérhibákat. A gyakorlat során többféle receptúra szerint készíthetik el a rozskenyereket, áttekinthetik a gyártás főbb lépéseit, és a késztermékek érzékszervi bírálatára is sor kerül. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokat és szemléletformáló, hasznos ötleteket is kaphatnak az érdeklődő kamarai tagok.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el. A programon maximum 8 fő részvételét tudja a NAK biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Regisztrációt követően az igazgatóság munkatársai a jelentkezőkkel felveszik a kapcsolatot. Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei