A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát tart 2019. október 2-án, a budaörsi Holiday Inn Hotelben.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka – a kormány célkitűzéseivel összhangban –, hogy a kamara élelmiszeripari tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson exporttevékenységük fejlesztéséhez. Ennek érdekében a 2019. október 2-án, Budaörsön tartandó élelmiszeripari exportfejlesztési konferencián az alábbi témák kerülnek fókuszba:
- „Az élelmiszeripari létesítmények engedélyezése és a harmadik országok sajátosságai”
Minden export alapja Magyarország elismertsége, a hivatalos szállítási engedélyek megléte, a célpiacok speciális előírásainak ismerete, valamint a vállalatok állategészségügyi és üzemszervezési megfelelősége. Miként kell elindulni? Mire kell figyelni a harmadik országi piacokon, ezen belül is az észak-amerikai és orosz piacokon?
- „A kínai exportlehetőségek és a sikeres kínai piaci jelenlét alapjai”
Manapság mindenki Kínára figyel. Ez különösen igaz a cégek exporttevékenységére. A sikeres piaci jelenléthez elengedhetetlen a kínai piac előzetes ismerete. Mit lehet tudni a kínai piaci lehetőségekről? Mi kell a sikeres kínai piaci jelenléthez? Hogy kell ezt csinálni a gyakorlatban?
- „A halal-előírások és azok jelentősége az exporttevékenységben”
Az iszlám vallási előírásoknak megfelelő termékek piaca exponenciálisan növekszik. Melyek a terület sajátosságai, mi a jelentősége? Hogy szerezhető be az exporthoz szükséges halal-tanúsítvány?
- „Nemzetközi piacok közelről – exportfejlesztés a gyakorlatban”
Az export iránt érdeklődő vállalkozások előtt számos kiváló vállalati példa áll. Számtalan cég állhatatos munkával jelentős külpiaci sikert ért el. Hogy kell elindulni? Hogyan kell az exportfejlesztést elképzelni a gyakorlatban? Milyen sajátosságai vannak az exportpiaci expanziónak?
Az előadásokat követően a résztvevőknek személyesen lesz lehetőségük kérdezni az előadóktól.
A konferencián történő részvétel valamennyi kamarai élelmiszeripari tag számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.
Az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.