Helyi_termek_kezikonyv.pdf
A kézikönyv hét fejezetet ölel fel. Összefoglalja a helyi termékekhez kapcsolható minőségrendszereket, hogy a fogyasztók számára egyértelműen megkülönböztethetők legyenek azok a termékek, amelyek különleges tulajdonságai egy meghatározott földrajzi területhez köthetők, vagy hagyományos tulajdonságaik különböztetik meg őket más termékektől. A nemzeti minőségrendszer új, hazai – Kiváló Minőségű Élelmiszer – tanúsító védjegye is bemutatásra kerül. Továbbá felhívjuk a figyelmet az őstermelői és kistermelői tevékenységek, az élelmiszer-előállítás és élelmiszer-jelölés legfontosabb tudnivalóira, valamint az élelmiszer-biztonsági és -higiéniai előírásokra. A rövid ellátási lánc és annak értékesítési formái rávilágítanak arra, hogy hogyan csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, és hogyan lehetséges, hogy a termelés, a feldolgozás és az értékesítés, valamint a fogyasztó a lehető legközelebb legyenek egymáshoz. A helyi termékek keresletének megerősödése összekapcsolható a közétkeztetéssel, a közétkeztetésben rejlő lehetőségekkel, mint a hazai termékek egyik fontos felvevő piacával. Ezen kívül megemlítésre kerül az egyik legjelentősebb fenntarthatósági kérdés, az élelmiszer-hulladék kérdése az élelmiszerláncban.
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)
Adószám: 18399257-2-43
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Zöld szám: +36 80 900 365
Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.