Jogszabályi összefoglaló

A Natura 2000 hálózat tényleges kiteljesítése érdekében megjelent a Pannon biogeográfiai régió közösségi jelentőségű természeti területeit tartalmazó frissített jegyzéke.


Az Európai Unió által létrehozott Natura 2000-hálózat egy olyan összefüggő európai ökológiai hálózat, amely a közösségi jelentőségű természetes élőhelytípusok, vadon élő állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását. És ezen keresztül hozzájárul kedvező természetvédelmi helyzetük létrehozásához, fenntartásához illetve helyreállításához.

Az Európai Bizottság most megjelent 2018/38. számú végrehajtási határozata a Natura 2000-hálózat teljessége érdekében felülvizsgálta a közösségi jelentőségű természeti területeket ismertető jegyzékeket. A Pannon biogeográfiai régió közösségi jelentőségű természeti területeit tartalmazó jegyzék megjelöli az elsődleges fontosságú természetes élőhelytípusoknak és veszélyeztetett fajoknak otthont adó területeket Magyarország vonatkozásában is.

A Pannon biogeográfiai régió közösségi jelentőségű természeti területeinek jegyzékében szereplő területek a Natura 2000-hálózat részét képezik, amely nélkülözhetetlen eleme a biológiai sokféleség unión belüli védelmének. Az újonnan felvett területekre is a 92/43/EGK irányelv 4. cikkének (4) bekezdése és 6. cikke alkalmazandó.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei