Tájékoztatási szolgáltatás

Az EuroSheep projektmunka első lépéseként a program két fő fókuszterületén belüli gazdálkodói igényeket, problémákat és szükségleteket kívánjuk beazonosítani, melynek érdekében összeállításra került egy takarmányozási, állategészségügyi és technológiai kérdőív.

Az Európai Bizottság 2020. május 8-án nyilvános konzultációt indított az Európai Unió mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek promóciós politikájáról.

  • Társadalmi egyeztetésre bocsátották a Magyar Multi Program III-at. Az észrevételeket 2020. június 2-ig várja az irányító hatóság.

  • A GlobalData elemző cég előrejelzése alapján a fogyasztók egészséges élelmiszerek iránti megnövekedett kereslete a snacktermékek piacán is érezhető lesz.

  • Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tudományos állásfoglalása az élelmiszerekben található ochratoxin A közegészségügyi kockázatáról.

  • A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések miatt bekövetkező gazdasági válsághelyzetből való mielőbbi kilábalás, illetve a gazdaság válságállóságának növelése kiemelt kormányzati célkitűzés. Ezt azonban konkrét tartalommal az egyes ágazatoknak kell megtölteniük.…

  • 2020. május 6-án a palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult a VP4.-15.1.1.-17 kódszámú, „Erdő - környezetvédelmi kifizetések” című felhívás dokumentációja, amelynek értelmében hamarosan ismét igényelhető lesz támogatás ezen a jogcímen.

  • Még 2020. április folyamán – a fokozott erdőtűz-kockázat miatt – az ország teljes területén életbe léptek a tűzgyújtási tilalom idején betartandó korlátozások.

  • Az Európai Parlament (EP) Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága (COMAGRI) az április 28-i ülésén fogadta el álláspontját arra vonatkozóan, hogy mit kíván érvényesíteni a közös agrárpolitika (KAP) átmeneti időszakáról szóló tárgyalások…

  • 2020. május 20-án tervezik bemutatni az uniós Termőföldtől az asztalig stratégiát, amely mind a járvány lecsengése, mind a költségvetési tárgyalások lezárása után válik majd inkább aktuálissá. A környezeti szempontokat nem…

  • Az új időszaki uniós költségvetés és a közös agrárpolitikát érintő jogszabályok esetében a tárgyalási folyamatok jelentősen elhúzódnak. További gátló tényezőként a jelenleg már Európát is rendkívüli mértékben sújtó koronavírus-járvánnyal azonban…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése