NAK portál

Háromnapos időjárás-előrejelzés
hirdetés

Az agrártanácsadási szolgáltatást igénylő ügyfelek eligazodását segíti a 2019. május 29-én hatályba lépő, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló rendelet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elérkezett a 2019-es tagdíjbevallási időszakához. Az idei évben változás, hogy az eddigiekhez képest két héttel tovább, 2019. július 15-ig van lehetőség a tagdíjbevallás benyújtására. Továbbra sem kell bevallást tenniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600…

Jász-Nagykun-Szolnok megyében beérett az árpa, ha nem esik rá eső, meg is kezdődhet a betakarítás. A búza is jónak ígérkezik, jövő héten azt is lehet aratni. A gabona több csapadékot nem igényel, a kukoricának pedig ideális a mostani időjárás, szépen fejlődik. A repce azonban gyenge lesz.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete szakmai rendezvény tart fiatal gazdák számára 2019. július 1-én, Napkoron.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei szervezete tisztelettel meghívja VI. Kőrösi Möggyfesztivál keretében tájékoztató gazdafórumot tart 2019. június 29-én, Nagykőrösön.

  • Már 28. alkalommal rendezik meg a Kelet-Magyarország leghatékonyabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítását, a debreceni Farmer Expót 2019. augusztus 15-18. között. A mezőgazdaság minden ágát lefedő rendezvény a közönségprogramok mellett aktuális…

  • A szélsőséges időjárás miatt az előzetes becslések alapján várt 5 millió tonna búza helyett akár 20 százalékkal is kevesebbet takaríthatnak be a gazdák – nyilatkozta a Népszavának a GOSZ tiszteletbeli elnöke. A kukorica egyelőre jól bírta az idei időjárási viszontagságokat,…

  • Háromnapos (június 25-27.), rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

  • A meggyesgazdák hetek óta várták a híreket, hogy végre kiderüljenek az indulóárak, mert azok nagyjából már előrevetítik, hogy milyen lesz a szezon. A 180 forintos ár a szár nélküli meggyre vonatkozik, a szárral szedett gyümölcs kilójáért 240 forintot fizetnek. Rácz…

  • Az új, független sajtbírálóknak a hazai sajtkészítési és -fogyasztási kultúra fejlesztésében és a minőség emelésében is jelentős szerepük lehet. Az első sajtbírálói kurzus végzettjei átvették megérdemelt okleveleiket.

  • Átadták a 40. Országos Borverseny díjait. A legeredményesebb borászat egy nagy aranyéremmel, hat aranyéremmel és két ezüstéremmel a Koch Borászat lett a Hajós-Bajai és Villányi borvidékről.

  • Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Summer Fancy Food-on jelenik meg közösségi standdal az Agrármarketing Centrum 2019. június 23-25. között. Az elsősorban innovatív élelmiszereket bemutató szemlén hét magyar kiállító cég kínálja termékeit és szolgáltatásait az amerikai piacra jutás reményében.

Már 28. alkalommal rendezik meg a Kelet-Magyarország leghatékonyabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítását, a debreceni Farmer Expót 2019. augusztus 15-18. között. A mezőgazdaság minden ágát lefedő rendezvény a közönségprogramok mellett aktuális témákat érintő szakmai konferenciákat is szervez.

A Kelet-magyarországi Agrárfórum a hajdúböszörményi Hajdúsági Expó első számú szakmai rendezvényének számít. A konferenciát augusztus 9-én rendezi meg a Portfolio gazdasági portál. Az eseményt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is támogatja.

2019.július 11-én a Tordasi Élményfalu és Kalandparkban kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) hagyományos kajszi-és őszibarack fajtabemutató rendezvényére.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének „Fókuszban az aratás” címmel rendezvényt tart Nyírbátorban, 2019. június 27-én.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete 2019. július 11-én szakmai napot szervez tagjainak a precíziós gazdálkodás gyakorlati oldalának bemutatása céljából.

A napelemes rendszer kiépítéséhez nyújtandó támogatás iránt érdeklődők körében végez előzetes felmérést a kamara.

2019. június 24. és július 5. között több megyében is zárva lesznek egyes ügyfélszolgálati, falugazdász, illetve TISZ-irodák.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei szervezete gazdatájékoztatókat rendez 2019. június 29-én Poroszlón és Sarudon.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei