NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke 2018. novemberében is várja személyes fogadódélutánján a kamarai tagokat. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges.

A NAK BirtOKOS telekommunikációs szolgáltatása keretében részletre is vásárolhatóak mobiltelefonok. Ez a lehetőség egyre népszerűbb az ügyfelek körében.

Elindul a jelentkezés az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat első, csomagolásfejlesztési témakörű rendezvényére.

  • Mind a hazai, mind a külpiacokon jelentős a kereslet a magyar haltermékek iránt, pedig a nagy meleg és a kevés csapadék sem kedvezett idén a halnevelésnek - olvasható a Magyar Idők pénteki számában.

  • Országos húsmarhatenyésztési konferenciát tartottak a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és partnerei 2018. október 18-án, Keszthelyen. Többek között szó volt, az uniós állattenyésztési rendeletről és hatásairól.

  • November 11-ig lehet jelölni az arra érdemeseket az ,,Év agrárembere" díjra.  A kitüntetéssel a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkáját, valamint társadalmi felelősségvállalását szeretnék elismerni.

  • A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata keretében 2018. október 17-18. között a vörösáru-gyártásban mélyedtek el a kamarai tagok.

  • Az Egyesült Királyság legjobb kovászos kenyércipóját egy magyar pék, a 2011 óta kinn dolgozó Nádházi István süti - adta közzé a Szuperfarm.hu.

  • A tejágazatban is a legfontosabb cél a versenyképesség növelése, ezért a tárca több intézkedéssel is segíti a tejelő tehéntartással foglalkozókat – mondta a szerdán megrendezett tejágazati fórumon Nagy István agrárminiszter. Kívánatos a szarvasmarha állomány-létszámának növelése és a tej beltartalmi értékeinek…

  • A jelentősnek mondható dunai gabonaszállítás a folyó alacsony vízállása miatt lelassult, miután az OVF hajózási zárlatot rendelt el. A belvízi fuvarozók szakmai szervezetének vezetője szerint – vízgazdálkodási szempontok és az apály miatt – érdemes lenne a Dunán vízlépcsőket létesíteni.

  • Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyleteinek több mint fele mezőgazdasági egyéni gazdaságok hiteleihez kapcsolódik, az idén beérkezett kérelmek 85 százalékát mikrovállalkozások adták be.

  • Döntött a kormány az ötezernél kisebb lélekszámú településekre vonatkozó Magyar falu program koncepciójáról – közölte a Miniszterelnökség vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

November 28-29-én rendezi meg a Portfolio.hu az év egyik legkiemelkedőbb agráreseményét, az Agrárszektor Konferenciát. A kétnapos siófoki eseményen – amelyre várják a NAK-tagokat is – az agrárium legaktuálisabb és legégetőbb témáiról kaphatnak fontos információkat a résztvevők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Államkincstárral közösen eddig hét városban tartott tájékoztató rendezvényeket. 2018. október 25-én Érden fórumzáró rendezvényt tart „Vidékfejlesztési pályázatok kifizetési igényléseivel kapcsolatos általános tájékoztató” címmel.

Elindul Magyarország első, egyetemistáknak hirdetett digitális-agrártechnológiai versenye, az Agrovirtus. A kezdeményezés kiemelt támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A Digitális Agrár Stratégia megvalósításának támogatásához az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) felmérést készít a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen – árutermelés céljából – folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetők körében.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok