NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társadalmi egyeztetésre bocsátja az új integrációs szerződés tervezetét. A véleményeket április végéig lehet eljuttatni a kamarához.

Néhány napja jeleztük, hogy véleményezni lehet az Európai Bizottság honlapján keresztül a Közös Agrárpolitikát. A válaszadó felület immár magyar nyelven is elérhető.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tavaly őszi rendezvénysorozat után idén is megrendezi élelmiszeripari tanácskozását, „Élelmiszeripari körkép 2017” címmel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pályázati Tanácsadói Hálózata révén segítséget nyújt közel 400 ezer tagjának a megfelelő pályázatok kiválasztásában, minőségi elkészítésében és megvalósításában. Eddig 235 pályázati tanácsadó regisztrált a hálózatba, közülük 45-en szerezték már meg a szükséges engedélyt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tavaly őszi rendezvénysorozat után idén is megrendezi élelmiszeripari tanácskozását, „Élelmiszeripari körkép 2017” címmel.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara álláspontja szerint a március közepén kirobbant brazil húsipari botrány ráirányította a figyelmet azokra a köztestület által korábban már jelzett kockázatokra, amelyekkel az EU és a Dél-amerikai…

 • Madagaszkári delegáció látogatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara székhelyére, amelyen többek között szóba került egy együttműködési megállapodás lehetősége is.

 • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségét is kérte az áprilisban kezdődő, rókák veszettség elleni immunizálási kampányáról szóló felhívása közzétételében.

 • A belföldi kereskedelem élénkülése nyomán nagyobb árbevételre, de kisebb profitra számítanak idén a hazai nagyvállalatok – derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatásból. A mezőgazdasági cégek 0,3 százalék mértékű…

 • Egy, az aktív mezőgazdálkodók körében végzett friss felmérés szerint az általuk leggyakrabban keresett információ az időjárás-előrejelzés, ezt szorosan követi a termeléshez kapcsolódó szakcikkek iránti kíváncsiság.

 • Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza-erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a kukorica-feldolgozó cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

 • A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága elrendelte a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő kontroll 2017. március 20. és április 17. között zajlik.

 • Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre – jelentette be kedden egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Negyedik alkalommal rendeztek pálinkamustrát Miskolcon, a Diósgyőri várban. Sárgarépából, sütőtökből, zellerből és céklából is készítettek párlatokat, és az alkotóik szerint ezek igazi különlegességek.

 • A Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretet tett arra, hogy a jövő héten, azaz március végéig megjelenik valamennyi uniós pályázati felhívás, így a Vidékfejlesztési Programot érintő tenderek is.

 • A vízvilágnap alkalmából nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtő területeinek védelme, valamint a vízkészletek megóvása érdekében, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. részvételével. Az összefogásból az agrárium is profitálhat.

 • Megfeszített tempóban zajlik a vidékfejlesztési pályázatok elbírálása, a tervek szerint az idén összesen 652 milliárd forintra köthet szerződést a nyertesekkel a Miniszterelnökség – írta szerdai számában a Magyar Idők.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok