NAK portál

Szerdától nyújthatják be a kérelmeket 212,5 milliárd forint fejlesztési forrásra a kis- és középvállalatok élelmiszeripari és kapacitásbővítő beruházások esetén.

Néhány napja jeleztük, hogy véleményezni lehet az Európai Bizottság honlapján keresztül a Közös Agrárpolitikát. A válaszadó felület immár magyar nyelven is elérhető.

Az adóhivatal weboldalán elérhetőek a mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózására vonatkozó idei szabályok. A NAK az őstermelőkre vonatkozó, adózásukkal, biztosítottságukkal, járulékfizetési kötelezettségeikkel kapcsolatos megkeresésekre hivatalos állásfoglalást, tájékoztatást nem ad.

Az őstermelők 2017. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák. 2016. december 31-ig 257 ezer új típusú igazolványt igényeltek az őstermelők.

Újabb állomásához érkezett a Gazdaesték című szakmai fórumsorozat Bács-Kiskun megyében, melynek helyszíne ezúttal Baja volt.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatósága összevont osztályülést tartott 2017. február 16-án, Békéscsabán. Szó volt a kamara tavalyi évéről és a kormányhivatallal kötendő megállapodásról is.

 • A mostanihoz hasonló járványok okozta károk hatékony kezelése érdekében egy új, önkéntes alapon működő kárenyhítési rendszer kidolgozására lenne szükség – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara víziszárnyas-tenyésztő tagjai számára rendezett…

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újabb felsőoktatási kerekasztal-megbeszélést szervezett. A találkozó legfőbb üzenete, hogy az oktatásnak a piaci igényekhez igazodva kell működnie, a kereslet és a kínálat hatékony összeegyeztetésével, valamint…

 • Kiváló termést ígérő évkezdet után egy átlagos év volt a tavalyi a kertészek számára – igaz, ez területenként és terméstől függően nagyon eltérő átlagot jelent. Visszatekintés a 2016-os időszakra.

 • Megjelent a baromfitelepek járványvédelmi minimum feltételeit tartalmazó országos főállatorvosi határozat. A szabálygyűjteményt a szakhatóság a Baromfi Termék Tanáccsal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával egyeztetve állította össze.

 • A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) szerint több önkormányzat aránytalan mértékben kivetett földadóval sújtja az erdőgazdálkodókat. Ez ellen jogi lépéseket javasol.

 • A Magyar Márkaszövetség szerint a fogyasztók ízlése, a különböző helyről beszerzett alapanyagok, az eltérő tárolási körülmények befolyásolhatják a termékek ízét. A kormány intézkedésre készül a NÉBIH vizsgálatai után.

 • A közétkeztetés kiszolgálására saját húsfeldolgozó üzemet épít a hajdúböszörményi önkormányzat, ahol a tervek szerint idén decemberben kezdhetik meg a húsfeldolgozást.

 • A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

 • A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár bővítését.

 • Folytatható hagyományokkal és a továbblépést lehetővé tévő eredményekkel egyaránt büszkélkedhet a magyar vízkutatás, amelynek legnagyobb feladata a következő években az MTA Víztudományi Programjának a megvalósítása lesz – hangzott el a…

 • A Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló 1300 milliárd forint közel 90 százalékát hirdette meg a Miniszterelnökség, a magyar gazdák a legfontosabb beruházási pályázatokat már megismerhették – nyilatkozta a NAKlapnak Kis…

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok

 

Kapcsolat

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Telefon: +36 1 802 6100
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Adószám: 18399257-1-43