NAK portál

Védjük meg a magyar gazdákat!
hirdetés

A 2019. áprilisában Pápa önkormányzatának támogatásával, a NAK szervezésében megvalósuló XXIII. Pápai Agrárexpo idén is kiemelkedő lehetőséget biztosít a régió agrárszereplőinek a nagyközönséggel való találkozásra, a lehetséges partnerekkel való megismerkedésre és a szórakozásra egyaránt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva május 23-24-én várja az agrárszakembereket.

Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2019. április 25-én és 26-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigándi ügyfélszolgálati (TISZ) iroda, valamint április 24-én és 25-én a sátoraljaújhelyi ügyfélszolgálati (TISZ) iroda zárva tart. Megértésüket köszönjük!

  • Hosszú távon meghatározó, jelentős fejlesztések zajlanak a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél. Nóniuszok, fogathajtás, ügetőlovak, kukoricavetőmag-termesztés, tehenészeti telep, középfokú agráriskola – komplex gondolkodással tervezik a jövő Mezőhegyesét. A tulajdonos állam elvárása világos: öt éven belül hazánk legjobb, tíz éven…

  • Magyarország népességarányosan a termőföldben gazdagabb országok közé tartozik, ugyanakkor a föld minősége az ország tájegységei között és azon belül is nagyon változatosan oszlik meg.

  • Zsigó György, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara budapesti szervezetének alelnöke az aktuális kerti növényvédelmi teendőket osztotta meg nak.hu-val.

  • Vajon milyen gazdasági oka lehetett annak, hogy ennyire olcsó volt a szlovák tej a Pennyben, ami ellen a NAK is fellépett? Mint oly sok élelmiszeripari sztorinál, itt is érdemes Kínát figyelni – írta elemző összeállításában az Index.

  • Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az online piacterek átláthatóságát javító, valamint a termékek kettős minőségével szembeni hatékonyabb fellépést lehetővé tevő előírásokról szóló, uniós fogyasztóvédelmi szabályokat megerősítő megállapodást.

  • Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége élelmiszeripari modernizációs konferenciát rendez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei elnöke személyes fogadóórát tartanak 2018. április 25-én.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola együttműködésében felmérés készül a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetének megismerésére.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörökben indít „Tanuljunk együtt!” programokat. A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

2019. augusztus 24-29. között rendezik meg a szlovéniai Gornja Radgonán az AGRA - Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt, amelyen az Agrármarketing Centrum magyarországi kiállítók részvételét biztosítja. Várják a jelentkezéseket.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei