NAK portál

Tájékoztató a 2017. november 3-án megtartandó Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarai választások menetéről.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ügyfélszolgálati irodái kéthetes nyári szünetet tartanak.

Augusztus 11. és 13. között kerül sor – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának társszervezésében – az idei Hajdúsági Expóra. Az eseményen nagyszabású szakmai fórumot is tartanak kamarai vezetők részvételével.

2017. augusztus 11-12-én rendezik a Siófoki Térségi Gazdakör gazdanapi találkozóját.

  • A fogyasztók számára könnyítenék a választást a dinnyevédjegy bevezetésével. A címke bevezetésének részleteinek kidolgozásában részt vesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is.

  • A Hírös Hét Fesztivál keretében a Bács-Kiskun megyei iparkamara immár kilencedik alkalommal hirdeti meg a Hírös Pékversenyt. Az esemény idén is kapcsolódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Magyarok Kenyere Programjához.

  • A hazai agrárium egyik legfontosabb centruma a Hajdúság, ahol az élelmiszergazdaság szinte minden meghatározó ágazata jelentős szerepet tölt be. A térség egyik legnagyobb agárkonferenciája már harmadik éve a Portfolio Kelet-magyarországi…

  • A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak – írta a pénteki Világgazdaság. Ám minőségbeli és méretbeli problémák akadtak. Például pró kajszikat hozott az öntözés hiánya.

  • A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében működő előrejelző hálózat a főbb kukoricatermesztő körzetekben erőteljes amerikaikukoricabogár-inváziót észlelt. Ennek érdekében tesszük közzé az alábbi védekezési…

  • A madárinfluenza miatt kárt szenvedett termelőket teljes mértékben kártalanította az állam. Október lehet az első hónap, amelyben már a tavalyihoz hasonló termékmennyiséget állíthat majd elő az ágazat.

  • A magyar élelmiszeripar exportteljesítményét és világpiaci szerepét méltatta a nemzetgazdasági miniszter a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházásának átadásán szerdán, Nádudvaron.

  • Marketingtevékenységre mindenképpen szüksége van a hazai agráriumnak, valódi sikerek, illetve a kívánt célok kizárólag jelentős összefogással érhetőek el – foglalható össze a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében megtartott…

  • Elindult a Magyar Borok Eredetmintázati Térképe Program. A H1-NMR módszer alkalmazásával a világ NMR-adatbázisához kapcsolódóan a hazai borrégiók, szőlőfajták és évjáratok adatbázisa és identifikációs algoritmusa készülhet el.

A Veszprém megyei Nemeshanyban öntik össze augusztusban a Magyarok Kenyere program javára gyűjtött búzát, a kezdeményezéshez az ország összes megyéjéből és a határon túlról is érkezik alapanyag.

A biomassza alapú gazdaság régióban mutatkozó kihívásainak konkrét beazonosítására az Agrárgazdasági Kutató Intézet nemzetközi kérdőíves felmérést indított.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok