NAK portál

Biztosítsa növényeit velünk!
hirdetés

Az utolsó helyekre lehet jelentkezni a kétnapos siófoki Agrárszektor 2019 konferencián, amelyet december 4-5-én rendez meg a Portfolio gazdasági portál. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagja 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt, a szaktanácsadók pedig kreditpontokat gyűjthetnek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a hatékonyabb munkaerőpiaci pozíció elérését segítő konferenciát rendez 2019. november 26-án Budaörsön, az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat részeként.

A keddi, békéscsabai sajtótájékoztatón dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke és Kocsis Áron, a jégkármérséklő-rendszer üzemeltetési vezetője ismertette a rendszer Békés megyei sajátosságait.

  • A hideg idő beköszöntével igen gyakori a megfázás, meghűlés. A betegségek megelőzése és az enyhébb lefolyású meghűléses megbetegedések természetes gyógymódokkal és a Magyarországon termett gyógynövényekkel orvosolhatóak. A hazai fogyasztók nagy kedvencei a kamillavirágzat, a bodza és hársfavirág, valamint a csipkebogyó.…

  • A magyarországi méhpusztulás magyarázatait az illetékes hatóságon kívül a méhészek és a gazdálkodók is keresik-kutatják. A hasonló esetek a jövőben megelőzéssel elkerülhetők, amennyiben az érintett felek kölcsönösen együttműködnek és tekintettel vannak egymás tevékenységére.

  • A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. november 18-i ülésén tizenhárom tagállam támogatta a méhészeti ágazat megerősítésére vonatkozó magyar javaslatokat.

  • Az Európai Bizottság 2020-ban 200,9 millió eurót fog fordítani az európai agrár-élelmiszeripari termékek népszerűsítésének finanszírozására, az Unión belül és kívül egyaránt.

  • Átlagos, több mint 400 ezer tonna szőlő teremhet idén Magyarországon, így várhatóan 3 millió hektoliter körüli bor készül - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára hétfőn, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-, bor-, pálinka albizottsága ülésén.

  • Országszerte több mint 1200 helyszínen csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet pénteken a mézfogyasztást népszerűsítő Mézes reggeli programban, amelynek nyitó eseményét a Tolna megyei Tamásiban rendezték.

  • A gazdálkodók és a természetvédelmi szakemberek együttműködését segíti a most megjelent, „Természetközeli Gazdálkodási Gyakorlatok útmutatója – Gazdálkodás Natura 2000 gyepterületeken” című kiadvány.

  • Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton. Mindez az agrár-szakképzést is érinti.

  • 2019. november 7-én Miskolcon rendezte meg a NAK Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a kistermelői rendezvénysorozat harmadik eseményét, melyben betekintést nyerhettünk a idéki élet diverzifikációs megoldásaiba, mint a falusi turizmus és a szociális farm lehetőségei.  

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a helyi akciócsoportokkal (HACS-okkal) és natúrpark egyesületekkel együttműködve „Kistermelők a diverzifikáció útján” címmel 2019. októberében és novemberében tanulmányút-sorozatot szervez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága idén októberben Kaposváron és Szegeden, novemberben Miskolcon és Dunaharasztiban információs rendezvényeket tart, amelyekkel a helyi gazdaságfejlesztést kívánja segíteni.

A NAK az állattartók részére novemberben soron kívüli tájékoztató rendezvényeket tart az afrikai sertéspestis helyzetéről Kaposváron, illetve Körmenden. Az események nem sajtónyilvánosak!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke 2019. decemberében fogadóórán várja a kamarai tagokat.

2019. novemberében időszakosan több megyében is zárva lesznek egyes ügyfélszolgálati, falugazdász, illetve TISZ-irodák. A helyszínek és az időpontok folyamatosan frissülnek.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a máktermesztés hazai helyzetének értékelésével és fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó szakmai rendezvényt tart 2019. november 28-án, Budapesten.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei