Élelmiszer-feldolgozás

  • 2020. november 19-én jelent meg az Európai Bizottság (EU) 2020/1733 végrehajtási rendelete a gyümölcs- és zöldségfélékre kivetett kiegészítő behozatali vámok esetleges alkalmazásáról és a 2021-es és 2022-es évben irányadó küszöbmennyiségek…

  • A Listeria monocytogenes gyorsfagyasztott zöldségek előállítása során történő ellenőrzésére vonatkozó higiéniai iránymutatást adtak ki. Célja, hogy növelje a fogyasztók biztonságát és elkerülje a fagyasztott zöldségekhez kapcsolódó jövőbeni listeriosis-kitöréseket.

  • Az állattenyésztési ágazat védelmében az európai mezőgazdasági termelők legjelentősebb érdekvédelmi szervezete, a Copa-Cogeca főbb állattenyésztési partnereivel közösen a hús- és húskészítmények elnevezéseivel való visszaélések elleni kampányt indított „Ceci n’est pas…

  • A „Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás” című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás dokumentációja 2020. november 13-án módosult.

  • Az élelmiszer-higiéniai elvárásoknak megfelelő tevékenységet, a szabályok ismeretét és betartását segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új, ingyenesen letölthető kiadványa. A „Biztonságos élelmiszer-előállítás” című, háromkötetes kiadvány az élelmiszeripari vállalkozások számára…

  • Az egyes borpromóciós rendeletek módosításáról szóló 56/2020 (XI.6.) AM rendelet alapján újra lehet pályázni az EU piacán és a harmadik országok piacán megvalósuló borpromóciós tevékenység támogatására. Ezzel módosult az Európai…

  • India budapesti nagykövetségének tájékoztatása alapján India Földművelésügyi és Gazdálkodási Minisztériuma rendeletet adott ki a hagymaimport feltételeinek enyhítéséről.

  • A szőlőfeldolgozáshoz, valamint a borászati technológiához kapcsolódó gépek vásárlására 2020. november 2-től közel 3,4 milliárd forintos, több ütemben megnyíló támogatási lehetőség érhető el a borászatok számára.

  • Termékvédjegy-használati bírálati programot szervez a Magyar Juh- és Kecsketejgazdasági Közhasznú Egyesület (MJKKHE). Az egyesület jelenleg két védjegy birtokosa, melyek használati jogát lehet elnyerni ezen az eseményen.

  • A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése