Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága élelmiszeripari tagjai körében online kérdőíves felmérést végez a Digitális Élelmiszeripari Stratégia (DÉS) minél hatékonyabb kialakítása érdekében.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javasolja a kormánynak, hogy a HORECA-szektort érintő gazdaságvédelmi intézkedéseket terjessze ki a HORECA-szektor és a közétkeztetés beszállítóira is.

  • 2020. december 3-án rendezi a Portfolio Csoport az év legfontosabb agrárrendezvényét, az Agrárszektor Konferenciát, amely közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várják a résztvevőket.

  • Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020. december 3-án, már nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén online módon várják a résztvevőket, akik élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszer által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is.

Magyar és angol nyelvű üzleti partnerkeresési platformot hozott létre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a helyi, V4 és Kárpát-medencei vállalkozók üzleti közösségének erősítésére.

A visegrádi országok agrárkamarái – köztük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara –, a Cseh Mezőgazdasági Szövetség, valamint a Román Szövetség a Mezőgazdaságért és az Együttműködésért közös nyilatkozatban fogalmazták meg az új Közös Agrárpolitikával kapcsolatos elvárásaikat, javaslataikat.

  • A V4-es államok és partnerországai agrárszervezeteinek vezetői videókonferencia keretén belül egyeztettek az új közös agrárpolitika által támasztott kihívásokról és a KAP tervezése során felmerült, a gazdák érdekeit fenyegető szabályozási kérdésekről.

  • Az európai gazdálkodókat képviselő legnagyobb brüsszeli érdekképviselet a Committee of Professional Agricultural Organisations (COPA) – amelynek a NAK is tagja – 2020. szeptember 18-án új elnökséget választott.

  • A Copa-Cogeca idén immár hatodik alkalommal hirdette meg az Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek (Innovation award for Women farmers) pályázatot. A díj célja a mezőgazdasági ágazat leginnovatívabb projektjeinek előmozdítása…

  • Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke tagja lehetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által vezetett, Közép-Ázsiába látogató magyar kormányzati delegációnak. A háromnapos út során először Kirgizisztánba, majd Üzbegisztánba végül…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei