Kamarai hírek

A mostanihoz hasonló járványok okozta károk hatékony kezelése érdekében egy új, önkéntes alapon működő kárenyhítési rendszer kidolgozására lenne szükség – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara víziszárnyas-tenyésztő tagjai számára rendezett fórumon.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újabb felsőoktatási kerekasztal-megbeszélést szervezett. A találkozó legfőbb üzenete, hogy az oktatásnak a piaci igényekhez igazodva kell működnie, a kereslet és a kínálat hatékony összeegyeztetésével, valamint jelentős kutatásfejlesztési tevékenység támogatásával.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos, térképes piackereső szolgáltatással segíti a leendő vásárlókat és a termelőket. A folyamatosan frissülő adatbázis segítségével a piacokról, valamint konkrétan az egyes termelőkről, árusokról és termékeikről is lehet informálódni.

  • Az adóhivatal weboldalán elérhetőek a mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózására vonatkozó idei szabályok. A NAK az őstermelőkre vonatkozó, adózásukkal, biztosítottságukkal, járulékfizetési kötelezettségeikkel kapcsolatos megkeresésekre hivatalos állásfoglalást, tájékoztatást nem ad.

Újabb állomásához érkezett a Gazdaesték című szakmai fórumsorozat Bács-Kiskun megyében, melynek helyszíne ezúttal Baja volt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egységes uniós fellépést sürget az élelmiszer-hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében. Az Európai Unióban évente 88 millió tonna élelmiszert dobnak ki.

  • A Copa és a Cogeca a nagyközönség számára nyitva álló fotópályázatot indított, az uniós gazdák és szövetkezetek által folytatott jó állattenyésztési gyakorlatokat bemutató fotókra.  

  • Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési megállapodást kötött, amelynek legfőbb célja a Magyarország és Oroszország közötti kereskedelemi és befektetési fejlődésben való…

  • Az Európai Bizottság 2 napos EIP-AGRI műhelymunkát szervez ,,Adatmegosztás: a digitalizálás előnyeinek igazságos felosztása az agrárgazdaságban" címmel. Az esemény 2017. április 4-5. között Szlovákia fővárosában, Pozsonyban lesz.

  • A műtrágya-importvámok megszüntetését kezdeményező lobbiszervezet tagja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az ABEAN jelenleg a foszfát nyersanyagok és műtrágyák esetében fennálló 6,5 százalékos importvám eltörlését kezeli kiemelt célként.

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok

 

Kapcsolat

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Telefon: +36 1 802 6100
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Adószám: 18399257-1-43