Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke 2019. júliusában is várja személyes fogadódélutánján a kamarai tagokat. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága tisztelettel Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozás és Fajta -, Növényvédelmi, Technológiai Bemutató címmel rendezvényt tart Nyírtelek-Gyulatanyán, 2019. július 25-én.

  • Ebben az évben 600-700 tonna körüli búzaadományra számítanak a szervezők a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban. A korábbi évekhez hasonlóan az egész Kárpát-medencéből várják a felajánlásokat.

  • Már 28. alkalommal rendezik meg a Kelet-Magyarország leghatékonyabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítását, a debreceni Farmer Expót 2019. augusztus 15-18. között. A mezőgazdaság minden ágát lefedő rendezvény a közönségprogramok mellett aktuális témákat érintő szakmai konferenciákat is szervez.

Hektáronként hat tonnát meghaladó termésátlaggal takarítják be az őszi búzát Tolna megyében, a termés az aratás mintegy kétharmadánál többségében malmi minőségű a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint.

  • Sorrendben 23. alkalommal rendezte meg Eger Város Hegyközsége az Egri Bikavér Ünnepet, Szent Donát a szőlőskertek, szőlősgazdák, védőszentjének napja alkalmából 2019. július 11. és 14. között Egerben. Tisztelegve az Eger-környéki…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete az előző hétvégén hagyományosan megkezdte a medgyesi dinnye kóstoltatását a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének részvételével.

  • A XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségek találkozóján, Szarvason megtartották a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Békés megyei búzagyűjtő napját, és már ez alkalomra is több felajánlás érkezett.

  • A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Fejér megyei búzagyűjtő napját rendezték meg Dunaújvárosban az elmúlt hétvégén.

A következő hét év uniós agrárköltségvetését nem szabad csökkenteni, minimum szinten kell tartani, akár az egyes országok hozzájárulásának emelésével is - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Bábolnán, ahol először rendezték meg a közép-európai agrárkamarák találkozóját, hat ország részvételével.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei