Országos hírek

Modern irodaházban kapott helyet a gödöllői kamarai szolgáltató központ. A környezet és a szolgáltatás színvonala a nem is olyan messzi osztrák mintát idézi. Vagy éppen felül is múlta már azt.


Valószínűleg a gödöllői Szabadság téri Rézgombos inkubátorház állandó kiállítási tárgya Mészáros János „A föld művelője” című kompozíciója – amely egy-egy fából készült gereblyét és villát fog össze –, mindenesetre jól mutatott díszletként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara épületben helyet kapott szolgáltató központjának október 20-i megnyitóján.

A „díszlet"

 

Ami azt illeti, sok Pest megyei gazda érezte úgy, hogy elfogadja a kamara megyei szervezetének meghívását a jeles eseményre; jeles, hiszen a keleti (Hajdúböszörmény) és a nyugati (Sárvár) után immár a középső országrészben is létesült ilyen impozáns ügyintézési hely. Egyikük meg is jegyezte, számára fontos volt, hogy eljöjjön, lássa-érezze, milyen is ez az új iroda, ezért aztán inkább félbeszakította a péntek reggeli, kora délelőtti munkát és a mezőn hagyta a traktorokat, rábízva azokat a gyorsan felfogadott biztonsági őrökre.

A gödöllői négy munkaállomásos, a megszokott barna-zöld-piros stílusszíneket viselő iroda nem olyan tágas és nagy, mint a másik két, már működő regionális központ, viszont a falugazdászok számára tökéletes, ahogy fogalmaztak, „nekünk ez a legszebb munkahely”. Kétségtelen, jó ide betérni, a közeg messze nem a rideg és személytelen hivatali irodák hangulatát idézi. Már az jól eshet valakinek, hogy az inkubátorház recepcióján mosolygós „jó napot” üdvözlettel fogadják, ha pedig netalán egyszerre túl sok gazda várna a sorára, akkor a földszinti kellemes kávézóban is el lehet ütni az időt vagy olvasgatni – akár információhalmozásként is – a várótérbe kifüggesztett agrárhíreket, -tájékoztatókat. A központ része még egy tanácsterem, amely egyelőre elkülönül az irodahelyiségtől, de mint a bejárás során elhangzott, könnyen lehet, hogy a két részt egy ajtó beillesztésével összekötik.

A Pest megyei város mezőgazdasági múltja, a helyi Szent István Egyetem és más, itt székelő mezőgazdasági intézmények jóvoltából – kis túlzással – amúgy is „agrárfőváros”, így mindenképpen indokolt volt, hogy a NAK sorrendben harmadik térségi szolgáltató központját ide álmodta. Szintén így látta az egyik jelenlévő gazda, igaz, ő másféle szempontot részesített előnyben: mint mondta, „jó, hogy itt nyílt meg; közel, elérhető távolságban van”.

A már említett mustra során Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke is megdicsérte a központ ízlésességét. Mi több megjegyezte, az osztrák agrárkamara vidéki bázisaihoz képest – amelyek kialakítását pár éve tanulmányozták – a gödöllői és persze a többi centrum is sokkal magasabb színvonalú. És szerinte a gödöllői méltó otthona a megyei gazdáknak, a kamarai munkatársaknak és a külső szolgáltatóknak (katasztrófavédelem, bankszféra, inputanyag-előállítók stb.) egyaránt.

Győrffy Balázs NAK-elnök a megnyitón úgy fogalmazott, hogy a sárvári és a böszörményi helyszínek eddigi működésének tapasztalatait is felhasználva formálták és alakították ki Pest megyei központ belsejét és ügyfélfogadási rendjét.
– A szolgáltató központ akkor működik jól, ha az itt dolgozók elkötelezettek, értéket teremtenek, és az értékes információt, tudást továbbítják a gazdálkodók felé. És a másik két hely ennek, a szolgáltató típusú kamarának a szellemében működik – jegyezte meg.

Itt várják a gazdákat

 

A szalagátvágás után elsőként hivatalosan Jakab István lépett be az irodába... A kamarai szolgáltatóközpont-hálózat kialakítása folytatódik, e hét pénteken a Fejér megyei Sárbogárdon nyílik a következő. Az biztos, hogy a kulissza ott is méltó lesz a megszokott színvonalhoz…

 

Képgaléria az eseményről(nak.hu) (fotó: Gyulai Tóth Zoltán/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok