NAK portál

Július 30-án egy markáns hidegfront vonult át hazánk felett. A jégeső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az ország teljes területére riasztást adott ki, ennek megfelelően – időben eltolódva – néhány járás kivételével majdnem mindenütt működött a jégkármérséklő rendszer. Ezen a napon az ország…

Az erdő és erdőgazdálkodás Magyarországon jelenleg egyértelműen a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak elszenvedője. A klímaváltozás következtében növekszik a biotikus és abiotikus károk gyakorisága és mértéke, romlik a termőhely potenciálja, csökken a faállomány növedéke, s mindezek eredményeképpen növekszik az gazdálkodás bizonytalansága is.

  • A referencia időszak meghatározására vonatkozó rendelkezésekkel egészült ki a zöldség-gyümölcs termelői szervezetekről szóló 50/2017. (X. 10.) FM rendelet.

  • Október 17-től Magyarország – az elmúlt évekhez hasonlóan – a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára.

  • Cikksorozatunkban folytatjuk a támogatási alapfeltételeket tartalmazó Kondicionalitás előírásainak ismertetését, melyek általában 2023. január elsejétől lesznek elvártak. A kondicionalitás – úgy, mint a jelenlegi Kölcsönös megfeleltetés – a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) előírásait, valamint a Jogszabályban Foglalt Gazdálkodási Követelmények…

  • Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembevéve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.

  • Cikksorozatunkban a 2023. január elsejétől induló KAP új hét éves támogatási ciklus támogatási alapfeltételeit ismertetjük, mely a Kondicionalitás elnevezéssel kerül meghatározásra. A kondicionalitás – úgy, mint a jelenlegi Kölcsönös megfeleltetés – a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) előírásait, valamint…

Nagy István agrárminiszter 2022. július 31. napján történt bejelentése alapján az agrárium gyors megsegítésére öt pontból álló intézkedési tervre tett javaslatot az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs.

Az ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia 2022. szeptember 8-9. között harmadik alkalommal került megrendezésre a Hajdúnánási Kendereskertben. A két nap alatt elhangzottakból a szervezők egy több pontból álló deklarációt készítettek, amely itt elérhető.

BEKAPCSOLÁSI ADATOK 2022. szeptember 12. és 25. közötti időszak zivataros napjainak bemutatása a generátorok bekapcsolása és a meteorológia helyzet szempontjából Az elmúlt hetek csapadékos időjárása fokozatosan mérsékelte, majd az ország teljes területén meg is szüntette az aszályt hazánkban. Az átvonuló frontrendszerek hazánk döntő részére jelentős csapadékot és markáns lehűlést hoztak. Az…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ